• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Παραδοχή της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής η δημοπράτηση του λιμανιού των Μπενιτσών

March 19, 2021 621
Με ανακοίνωσή της η ΕΚΚΙΝΗΣΗ αναφέρεται στη δημοπράτηση του λιμανιού των Μπενιτσών από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: "Η παραδοχή της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής να λειτουργήσει προς όφελος του Δήμου το καταφύγιο, σε συνδυασμό με την άρνηση εκπόνησης ενός σχεδίου αξιοποίησης του από το προσωπικό του Δήμου, έστω σε βάθος χρόνου αποτελεί την επιτομή της νεοφιλελεύθερης λογικής." 
 
Και καταλήγει: "Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ, από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τον δημόσιο χαρακτήρα των λιμανιών Μπενίτσας και Αλύπας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο Δ.Σ. του Ιουλίου 2020. Εμμένουμε σε αυτή τη θέση, ότι ο Δήμος με τις δικές του δυνάμεις οφείλει να επενδύσει και να λειτουργήσει τα δύο λιμάνια προς όφελος των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας."
 
Αναλυτικάη ανακοίνωση:
 
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΠΕΝΙΤΣΩΝ
Την Παρασκευή 12/03/2021, πραγματοποιήθηκε η δημοπράτηση εκμίσθωσης του καταφυγιού σκαφών των Μπενιτσών. Ο Δήμος σύμφωνα με το αποτέλεσμα της διαδικασίας, θα εισπράττει ενοίκιο 250.000 ευρώ το έτος για τα επόμενα 15 έτη, ενώ στην σύμβαση προβλέπεται η παράταση της σύμβασης για άλλα 10. Τον διαγωνισμό ακολούθησε, ο δημόσιος πανηγυρισμός της Δημοτικής Αρχής με κοινή συνέντευξη τύπου της Δημάρχου, του Αντιδήμαρχου Οικονομικών και του Αντιδημάρχου Τουρισμού, ενώ με δημόσια ανακοίνωση του συμμετείχε και ο εταίρος της Δημοτικής Αρχής Νεράντζης.
Το πρώτο βασικό ζήτημα που δεν έθιξαν όλοι οι πανηγυρίζοντες είναι η απουσία διαλόγου για το συγκεκριμένο θέμα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 21/07/20, αποφασίστηκε γενικά και κατά πλειοψηφία, ότι το σώμα συναινεί στην εκμίσθωση, αλλά με τη δέσμευση του Αντιδημάρχου Τουρισμού ότι οι όροι της θα έρχονταν ως ξεχωριστό θέμα στο Δ.Σ.. Τελικά οι όροι πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή, χωρίς να εισαχθούν ποτέ στο Δ.Σ., μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού σε ερώτηση μας υπερασπίστηκε την συγκεκριμένη πρακτική δηλώνοντας ότι η Οικονομική Επιτροπή δεν το θεώρησε σκόπιμο, να το προωθήσει στο ανώτατο όργανο διαβούλευσης και απόφασης του Δήμου που είναι το Δ.Σ., για την εκμίσθωση περιουσιακού στοιχείου που θα φθάσει τα 25 χρόνια.
 
Το δεύτερο βασικό ζήτημα που τίθεται είναι η θέση της Δημάρχου, η οποία δήλωσε ότι «Έχουμε γνώση των δυνατοτήτων μας και πρέπει να γίνει σαφές ότι ο Δήμος δεν θα μπορούσε να φέρει εις πέρας τη λειτουργία της συγκεκριμένης υποδομής». Η παραδοχή της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής να λειτουργήσει προς όφελος του Δήμου το καταφύγιο, σε συνδυασμό με την άρνηση εκπόνησης ενός σχεδίου αξιοποίησης του από το προσωπικό του Δήμου, έστω σε βάθος χρόνου αποτελεί την επιτομή της νεοφιλελεύθερης λογικής. Επίσης, παρατηρείται μια συνεχής προσπάθεια αύξησης των εσόδων του Δήμου (χρήμα αντί γης για το Club Meditaranne, εκμισθώσεις Λιμανιών) η οποία πατάει στην αντίφαση ότι τάχα κατέρρευσαν τα οικονομικά του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα τα αποθέματα της τάξης των 18 εκατομμυρίων ευρώ διατηρούνται ανέπαφα.
Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί η στάση του Επικεφαλής της Παράταξης «Κέρκυρα Ψηλα», Δημοτικού Συμβούλου Νεράντζη, ο οποίος συγχαίρει την Δημοτική Αρχή για την εκμίσθωση, όντας ο ίδιος κομμάτι της ως εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Εθελοντισμού και διαθέτοντας την Αντιδημαρχία Τουρισμού. Ο ρόλος της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης που επιτελεί η «Κέρκυρα Ψηλα», πέραν του γεγονότος ότι είναι κακοπαιγμένος δεν βοηθάει στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων του Δήμου μας.
Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ, από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τον δημόσιο χαρακτήρα των λιμανιών Μπενίτσας και Αλύπας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο Δ.Σ. του Ιουλίου 2020. Εμμένουμε σε αυτή τη θέση, ότι ο Δήμος με τις δικές του δυνάμεις οφείλει να επενδύσει και να λειτουργήσει τα δύο λιμάνια προς όφελος των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search