• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Και στο βάθος άλλος ένας αντιδημοκρατικός νόμος…

March 26, 2021 455

 

 

Ανακοίνωση της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ για νέο αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο που σχεδιάζει  ο Υπουργός Εσωτερικών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. "Καταργεί το αναλογικό μοίρασμα των εδρών, δίνοντας bonus στον πρώτο συνδυασμό ο οποίος θα λαμβάνει το 60% των εδρών (ακόμα και αν έχει λάβει πολύ μικρότερο ποσοστό), ενώ ταυτόχρονα θέτει κατώτατο όριο 3% για την είσοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο, φιμώνοντας τις μικρές δυνάμεις και μειώνει τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων. Πλέον η θητεία θα είναι πενταετής και θα αυξηθεί το κόστος των παραβόλων των υποψηφίων, βάζοντας μεγάλα οικονομικά εμπόδια στη συμμετοχή μικρών συνδυασμών στην εκλογική διαδικασία."

Αναλυτικά:

Σε μία κατρακύλα δίχως τέλος φαίνεται να εξελίσσεται η κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που είναι εξαιρετικά δυστυχές για τις ζωές όλων των Ελλήνων πολιτών. Η παταγώδης αποτυχία της πανδημικής διαχείρισης έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι περιμένοντας μια κλίνη ΜΕΘ. Η αστυνομική βία έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ψηφίζει νομοσχέδια εκτρώματα, προσπαθεί να λογοκρίνει τη τέχνη, ταΐζει καναλάρχες, κλινικάρχες και παρατρεχάμενους, αρνείται να αναλάβει τη πολιτική ευθύνη για τον διορισμό ενός παιδεραστή στο τιμόνι του εθνικού θεάτρου, τσιμεντώνει με θράσος την ακρόπολη και πόσα άλλα. Από το μένος της Νέας Δημοκρατίας δε θα μπορούσε να ξεφύγει η τοπική αυτοδιοίκηση, με το νέο νομοσχέδιο που έρχεται σε ‘’διαβούλευση’’ να ξυπνάει περασμένες και αντιδημοκρατικές μνήμες.

 

Ο κ. Βορίδης γνωστός για το ακροδεξιό του προφίλ έρχεται στο όνομα της ‘’κυβερνησιμότητας’’ των Δήμων να κουρελιάσει κάθε έννοια δημοκρατικού ήθους. Καταργεί το αναλογικό μοίρασμα των εδρών, δίνοντας bonus στον πρώτο συνδυασμό ο οποίος θα λαμβάνει το 60% των εδρών (ακόμα και αν έχει λάβει πολύ μικρότερο ποσοστό), ενώ ταυτόχρονα θέτει κατώτατο όριο 3% για την είσοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο, φιμώνοντας τις μικρές δυνάμεις και μειώνει τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων. Πλέον η θητεία θα είναι πενταετής και θα αυξηθεί το κόστος των παραβόλων των υποψηφίων, βάζοντας μεγάλα οικονομικά εμπόδια στη συμμετοχή μικρών συνδυασμών στην εκλογική διαδικασία. Τέλος, καταργεί την τέταρτη κάλπη των κοινοτήτων, αναγκάζοντας τους υποψηφίους να ενσωματωθούν στα κεντρικά ψηφοδέλτια των δήμων, απαγορεύοντας ουσιαστικά σε ανεξάρτητους υποψηφίους να διεκδικήσουν την εκλογή τους. Με όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέπει τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης σε διαδικασία για λίγους και εκλεκτούς, που θα διαθέτουν το χρόνο και το χρήμα να ανταπεξέλθουν σε μια μακρά προεκλογική περίοδο διάρκειας τουλάχιστον 1,5 μήνα.

Στην Εκκίνηση πριν περίπου 2 χρόνια μπήκαμε με ήθος και πραγματική πολιτική συγκρότηση στη μάχη των αυτοδιοικητικων εκλογών. Αναλάβαμε ΜΟΝΟΙ μας το μεγάλο κόστος της καθόδου, χωρίς καμία κομματική ενίσχυση, χωρίς την οικονομική δυνατότητα για τεράστιες φιέστες, φουλάρια, λουλούδια και φθηνά πολιτικά καλοπιάσματα. Χωρίς κομματικούς μηχανισμούς, χωρίς γνωριμίες και συνεννοήσεις. Μόνο μας όπλο ήταν και είναι το πολιτικό μας ήθος, οι αριστερές μας καταβολές, το όνειρό μας για μια Κέρκυρα μακριά από τις πολιτικές και τα πρόσωπα που την ρήμαξαν και τη ρημάζουν.

Για όλους του παραπάνω λόγους θεωρούμε την απλή και ανόθευτη αναλογική ως το μόνο δίκαιο δρόμο. Να μην τους επιτρέψουμε να φιμώσουν τις φωνές μας. Να μην τους επιτρέψουμε στο όνομα της κυβερνησιμότητας να διαλύσουν για ακόμη μια φορά τους Δήμους μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search