• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Με άρωμα "εκσυγχρονισμού των εργασιακών σχέσεων" οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της "ΑΞΟΝΑΣ ΑΕ"

April 23, 2021 2721

 ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Η μία μετά την άλλη, όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει μέχρι σήμερα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) έχουν διαμορφώσει ένα τεράστιο αντεργατικό οπλοστάσιο έχοντας δώσει "αέρα στα πανιά" της μεγαλοεργοδοσίας, μετατρέποντας τους εργασιακούς χώρους σε πραγματικά κάτεργα.

Ένα ακόμα παράδειγμα έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα με τις αυθαιρεσίες και τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της μεγαλοεργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων. Τα όσα κατήγγειλαν στο Σωματείο μας εργαζόμενοι της μεταφορικής εταιρείας "ΑΞΟΝΑΣ ΑΕ" είναι χαρακτηριστικά!

Η εταιρεία "ΑΞΟΝΑΣ ΑΕ" πριν από λίγες ημέρες προχώρησε σε εκδικητική και παράνομη απόλυση συναδέλφου, χωρίς καν να του καταβάλει ολόκληρο το δικαιούμενο ποσόν της αποζημίωσης, επειδή διεκδίκησε τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά του δικαιώματα. Η διοίκηση της εταιρείας, μια από τις μεγαλύτερες μεταφορικές εταιρείες της Κέρκυρας, είχε προχωρήσει τους τελευταίους μήνες σε σειρά βλαπτικών μεταβολών σε βάρος των υπαλλήλων γραφείου. Όλο το προηγούμενο διάστημα τους υποχρέωνε να εργάζονται χωρίς την τήρηση ωραρίου, χωρίς τα νόμιμα ρεπό, ενώ παράλληλα απαιτούσε να εκτελούν καθήκοντα πέραν της ειδικότητάς τους, όπως να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν φορτηγά.

Στην προσπάθεια των εργαζόμενων να βάλουν φρένο σε αυτήν την κατάσταση ήρθε η απειλή της απόλυσης. Μάλιστα, η εταιρεία, σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους σε παραίτηση και να γλιτώσει ακόμα και τα ψίχουλα των αποζημιώσεων, τους πίεζε να δεχτούν 4ωρη απασχόληση αντί 8ωρης, εκ περιτροπής εργασία, μετάθεση στα κεντρικά της εταιρείας στον Αλμυρό Αχαράβης (40 χιλ. μακριά από τον τόπο κατοικίας τους).

Η παρέμβαση του Σωματείου μας στην εργοδοσία ήταν άμεση και αρχικά απέτρεψε τις απολύσεις. Όμως η εργοδοσία επανήλθε με μειώσεις μισθών και στη συνέχεια με απόλυση του ενός εκ των δύο συναδέλφων. Αντιστεκόμενοι στην εργοδοτική ασυδοσία, οι εργαζόμενοι απάντησαν τόσο με συμμετοχή στην απεργία της 26ης Νοέμβρη όσο και με καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας. Να σημειωθεί ότι ο ένας από τους εργαζομένους, είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας και επειδή υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του συναδέλφου του, που απολύθηκε, απειλείται και ο ίδιος με απόλυση όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα η εργοδοσία της "ΑΞΟΝΑΣ ΑΕ" επιστρατεύει για το σκοπό αυτό ακόμα και την συκοφαντία. 

Η τρομοκρατία και οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της "ΑΞΟΝΑΣ Α.Ε." δε θα περάσουν! Απαιτούμε εδώ και τώρα να πάρει πίσω την απόλυση του συναδέλφου, να αποδώσει τα δεδουλευμένα που έχει παρακρατήσει από τους εργαζόμενους και να τηρεί το 8ωρο, το 5μερο, να σταματήσει τις προκλήσεις και τις συκοφαντίες σε βάρος των εργαζομένων και τις μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να πλήξουν ηθικά και εργασιακά τον συνδικαλιστή. Επίσης, απαιτούμαι να εφαρμόζει η εταιρεία όλα τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα που αντίστοιχες καταστάσεις βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι η κυβέρνηση νομοθετεί αυτήν την εργοδοτική ασυδοσία! Με το νόμο Χατζηδάκη επιχειρείται η κατάργηση του 8ωρου και του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας. Προβλέπει 10ωρο, απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση, αύξηση της τηλεργασίας, έλεγχο κι εκφυλισμό της λειτουργίας των εργατικών συνδικάτων και γυρίζει τις εργασιακές σχέσεις έναν αιώνα πίσω, στο 1920, πριν τη θεσμοθέτηση του 8ωρου. 

Τα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα κατακτήθηκαν στο δρόμο του αγώνα από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Εμείς η νέα βάρδια της εργατικής τάξης και το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα τα υπερασπιζόμαστε και σήμερα.

Οι εργαζόμενοι και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα, δεν θ’ αφήσουμε την κυβέρνηση να καταπατήσει δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων και δεν θ’ αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις των εργοδοτών. 

Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού μας να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας, στο Π.Α.ΜΕ. Έρχεται θύελλα αντεργατικών μέτρων! Χρειάζεται οργανωμένος, μαζικός αγώνας για να τα αποκρούσουμε και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Για δουλειά με δικαιώματα για όλους, για την προστασία της Υγείας και της Ζωής του λαού μας.

 ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΗ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΤΙΣ 10 ΠΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search