• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

"Οι ανεύθυνες Αρχές πρέπει να απολογηθούν για την εξάπλωση του Κορωνοϊού και την οικονομική καταστροφή"

May 15, 2021 332
Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΕΚΚΙΝΗΣΗ στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Την Παρασκευή 14/05/2021, η Κέρκυρα τοποθετήθηκε στην κατηγορία βαθύ κόκκινο, στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Η μεγάλη ανίχνευση κρουσμάτων καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, οδήγησε το νησί σε αυτό το σημείο. Η ημέρα ανοίγματος του τουρισμού, ταυτίστηκε με την επιδείνωση της εικόνας της πανδημίας στον τόπο μας, κάτι που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία."
Αναλυτικά:
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα γεγονότα της Μ. Εβδομάδας
Την Παρασκευή 14/05/2021, η Κέρκυρα τοποθετήθηκε στην κατηγορία βαθύ κόκκινο, στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Η μεγάλη ανίχνευση κρουσμάτων καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, οδήγησε το νησί σε αυτό το σημείο. Η ημέρα ανοίγματος του τουρισμού, ταυτίστηκε με την επιδείνωση της εικόνας της πανδημίας στον τόπο μας, κάτι που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Τα γεγονότα της Μ. Παρασκευής και του Μ. Σαββάτου, δύο βδομάδες μετά αποδεικνύονται καθοριστικά για το στίγμα της Κέρκυρας ως τουριστικού προορισμού.
Οι υπεύθυνοι των γεγονότων θα αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους ή θα συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από δηλώσεις που το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν το κοινό αίσθημα. Η Μητρόπολη φέρει την ευθύνη της μη τήρησης των μέτρων έξω από τους ναούς, όπου ο συνωστισμός στην πόλη της Κέρκυρας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η αστυνομία ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα μοίραζε αφειδώς πρόστιμα, τις μέρες που υπήρξε πραγματικό πρόβλημα αποφάσισε να προβεί σε συστάσεις – ανακοινώσεις για να μην χαλάσει την εορταστική ατμόσφαιρα.
Την επιτομή όμως της πρόκλησης αποτελεί η Δημοτική Αρχή προεξάρχουσας της Δημάρχου, η οποία αφού ενημέρωσε τους συνδημότες ότι τα πυροτεχνήματα θα πέσουν στις 24:00 (το αν βγήκε επίσημη ανακοίνωση ή όχι είναι αδιάφορο, καθώς όλη η πιάτσα γνώριζε), στην συνέχεια με δηλώσεις μας ενημέρωσε ότι το έκανε για να υπάρχει λιγότερος συνωστισμός και τελικά το χάος που προκλήθηκε το βράδυ του Μ. Σαββάτου οφείλεται στην έλλειψη αυτοσυγκράτησης των πολιτών.
Οι ανεύθυνες Αρχές πρέπει να απολογηθούν για τη κατάσταση που δημιουργήθηκε, την εξάπλωση του Κορωνοϊού σε πρωτοφανή μεγέθη και την οικονομική καταστροφή που είναι προ των πυλών.
Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ καλεί όλους τους συνδημότες, να μπουν άμεσα στις λίστες εμβολιασμών, προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιοι από τον ιό, ενώ ταυτόχρονα να διασώσουν και το τουριστικό προϊόν του νησιού.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search