• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Ομόφωνη απόφαση ΔΣ Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων: Να μην μπουν επιπρόσθετα εμπόδια στην πρόσβαση των μαθητών των Εσπερινών Σχολείων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

June 03, 2021 464

Στο δημοτικό συμβούλιο κεντρικής Κέρκυρας και διαποντίων νήσων, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ψηφίστηκε ομόφωνα να παρθούν μέτρα από το Υπουργείο Παιδείας για να αρθεί η αδικία που έχει συντελεστεί εις βάρος των εσπερινών λυκείων με την ενιαία ελάχιστη βάση εισαγωγής και συγκεκριμένα

 " Ψηφίζουμε να παραμείνουν εγγυημένα οι ελάχιστες –ούτως ή άλλως θέσεις εισακτέων των τελειόφοιτων των Εσπερινών Λυκείων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, να μην μείνουν κενές θέσεις και ως εκ τούτου να μην μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων. 
  Ζητάμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας να πάρει μέτρα ώστε να αρθεί αυτή η αδικία."
 
Καρράς Θανάσης
Πρόεδρος δεκαπενταμελούς εσπερινού ΓΕΛ Κέρκυρας

Αναλυτικά το Ψήφισμα

Ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων

Να μην μπουν επιπρόσθετα εμπόδια στην πρόσβαση των μαθητών των Εσπερινών Σχολείων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ο νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση με τίτλο ««Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» βάζει επιπρόσθετα εμπόδια στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για εκατοντάδες μαθητές που φοιτούν στα Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ όλης της χώρας.

Δεκάδες είναι και οι μαθητές στην Κέρκυρα που προετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας μία δεύτερη ευκαιρία μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) θα υπολογίζεται ενιαία από το μέσο όρο βαθμολογίας των μαθητών στις Πανελλήνιες, τόσο των Ημερησίων όσο και των Εσπερινών Σχολείων.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η ΕΒΕ να διαμορφώνεται τελικά από τις βαθμολογίες των Ημερήσιων Σχολείων, όπου ο αριθμός των μαθητών είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από αυτόν των Εσπερινών.

Οι μαθητές που φοιτούν στα Εσπερινά σχολεία είναι στην τεράστια πλειονότητά τους ενήλικες που εργάζονται, άνθρωποι με οικογένειες και με πολλές υποχρεώσεις που προκύπτουν από την καθημερινότητα. Αυτή η διάταξη αποτελεί τεράστια ανατροπή στις ζωές τους και τον προγραμματισμό τους.

Με τον ενιαίο τρόπο του υπολογισμού της ΕΒΕ επί της ουσίας ακυρώνεται η ποσόστωση του 1% επί των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που έχει προβλεφθεί για τους μαθητές των Εσπερινών.

Ψηφίζουμε να παραμείνουν εγγυημένα οι ελάχιστες –ούτως ή άλλως θέσεις εισακτέων των τελειόφοιτων των Εσπερινών Λυκείων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, να μην μείνουν κενές θέσεις και ως εκ τούτου να μην μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων.

Ζητάμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας να πάρει μέτρα ώστε να αρθεί αυτή η αδικία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search