• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Κέρκυρα: Δύο αειθαλείς ποδηλάτισσες βράβευσε ο Δήμος την “Ημέρα του Ποδηλάτου”

June 03, 2021 433

 

 

Με μια σεμνή τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό δημαρχείο San Giacomo, ο Δήμος ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας  τίμησε δύο αειθαλείς Κερκυραίες ποδηλάτισσες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 3η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου, επέδωσε αναμνηστικό μετάλλιο στις κυρίες Μαίρη Παϊπέτη και Μαρία Σκορδίλη, για τις οποίες η ποδηλασία αποτελεί όχι μόνο μέσο μετακίνησης αλλά και στάση ζωής.

Η Αντιδήμαρχος τις ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και τόνισε ότι τέτοιου είδους συμβολικές δράσεις στοχεύουν στην ανάπτυξη της κουλτούρας του ποδηλάτου και στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που προάγει το σεβασμό προς το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Συγκινητικά ήταν τα λόγια την κυρίας Παϊπέτη, η οποία σε ηλικία 87 ετών, συνεχίζει να ποδηλατεί καθημερινά: “Πριν από 67 χρόνια” ανέφερε “αγόρασα ποδήλατο με τον πρώτο μισθό μου. Ήταν εκείνο που που με έζησε, με γέμισε ελευθερία και στο οποίο χρωστάω υγιές σώμα και νου”. Η κυρία Σκορδίλη κάλεσε τους Κερκυραίους να βάλουν το ποδήλατο στην καθημερινότητά τους, αξιοποιώντας ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης.

Η κυρία Τόμπρου υπενθύμισε το «Πρόγραμμα Ποδηλάτου» που υλοποιεί το Τμήμα Πολιτισμού και αφορά στη δωρεάν διάθεση ποδηλάτων στους συνδημότες, οι οποίοι επιθυμούν να μετακινηθούν στο κέντρο της πόλης με το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς.

Η διάθεση των ποδηλάτων θα γίνεται από το San Giacomo,  Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 13.30., με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ορθοπεταλιά» Κώστας Τσιριγγάκης μαζί με μέλη του Συλλόγου, ο οποίος διαχρονικά υποστηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες του Δήμου μας.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search