Print this page

Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμπλονίου ζητά ενημέρωση και αυτοψία στον ΧΥΤΑ

June 25, 2021 439

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμπλονίου ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτοψία και ενημέρωση σχετικά με τον ΧΥΤΑ.

Συγκεκριμένα ζητά από τον ΣΥΔΙΣΑ να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, να δοθεί το  πόρισμα και η αναλυτική έκθεση με τις μετρήσεις των ελέγχων που είχαν γίνει από τον “Δημόκριτο” παλαιότερα

Ταυτόχρονα κατέθεσε αίτημα για αυτοψία στον χώρο από  τους επιθεωρητές περιβάλλοντος ενώ ζητά από τον εισαγγελέα πρωτοδικών και το πόρισμα της Π.Υ σχετικά με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στον ΧΥΤΑ  το2020.

Αναλυτικά:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Οι ενέργειές μας συνεχίζονται.........
Στις 23-6-2021 εστάλησαν από τον Σύλλογό μας στις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα παρακάτω αιτήματα και καταγγελίες :
1) ΑΙΤΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Αρ. Πρωτ. 997/23/6/2021 Κέρκυρα 23-6-2021
Προς την Υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης Δήμου κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Κοινοποίηση Αντιδήμαρχο κύριο Γ. Σερεμέτη.
Ζητάμε να μας χορηγήσετε τα παρακάτω στοιχεία πουαφορούν τον Δήμους Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων: α) Στοιχεία συλλογής σύμμεικτων απορριμμάτων του πρώτουτριμήνου 2021 β) Στοιχεία συλλογής ΜΠΛΕ κάδου του πρώτου τριμήνου 2021 γ) Ποσότητες υπολείμματος του πρώτου τριμήνου 2021 που επέστρεψαν στον ΧΥΤΑ από το ΚΔΑΥ δ) Ποσότητα παραγόμενου κομπόστ του πρώτου τριμήνου2021. Το παραπάνω αίτημα έχει σταλεί από τον σύλλογό μας στις15-4-2021 με Αρ. Πρωτ. 994/15/4/2021 και μέχρι σήμερα δεν έχετε ανταποκριθεί.Θα βρεθούμε στην δύσκολη θέση να ακολουθήσουμε τιςπροβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες. Επιπρόσθετα τα παραπάνω στοιχεία ζητάμενα μας δίνονται σε μηνιαία βάση χωρίς να προηγείται ανάλογο αίτημα. Παρακαλούμε για την αποστολή του Αρ. Πρωτ. Παραλαβής.
2) ΑΙΤΗΣΗ ΧΩΡΗΓΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Αρ. πρωτ. 998/23/6/2021 Κέρκυρα 23-6-2021 Προς Διεύθυνση ΠΕΣΧΩ κλιμάκιο ελέγχου περιβάλλοντος Κοινοποίηση Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κύριο Ιωάννου Σπυρίδων. Σε συνέχεια προηγούμενου αιτήματός μας ΑΙΤΗΣΗ ΧΩΡΗΓΗΣΗΣΕΓΓΡΑΦΟΥ με Αρ. πρωτ. 996/13/5/2021 που ζητούσαμε να μας χορηγήσετετο πόρισμα και την αναλυτική έκθεση με τις μετρήσεις των ελέγχων που είχανγίνει από τον ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτο" και αφορούσαντην περιοχή του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου Κέρκυρας κατά το έτος 2010, επανερχόμαστε αφού μέχρι σήμερα δεν έχετε ανταποκριθεί.
Παρακαλούμε για την αποστολή του Αρ. Πρωτ. Παραλαβής.
3) ΑΙΤΗΜΑ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Προς Επιθεωρητές περιβάλλοντος τομέας Νοτίου Ελλάδος. Αρ. πρωτ.999/23/6/2021 Κέρκυρα 23-6-2021 Σας ενημερώνουμε – καταγγέλλουμε πως η κατάσταση στην χωματερή Τεμπλονίου Κέρκυρας έχει πάρει εκρηκτικέςδιαστάσεις τόσο με την καθημερινή συσσώρευση χύδην απορριμμάτων όσο και τηνπαραμονή των δεματοποιημένων απορριμμάτων παρά το γεγονός ότι έχουν λήξει όλεςοι ΠΠΔ αλλά και με την συνεχή παρουσία στραγγισμάτων τόσο στο οικόπεδο των 52στρεμμάτων όσο και στο παρακείμενο του ΧΥΤΑ ρέμα. Επειδή όλα τα παραπάνω υποβαθμίζουν το περιβάλλον και αποτελούν πλέον κίνδυνο για την δημόσια υγείαπαρακαλούμε όπως προσέλθετε άμεσα για αυτοψία στο χώρο. Επισημαίνουμε ότι υπάρχουν στοιχεία όπως μετρήσεις γεωτρήσεων της περιοχής, μετρήσεις του 2017 παρακολούθησης της γεώτρησης εντός του ΧΥΤΑ καθώς και μετρήσεις ακατέργαστων στραγγιδίων που ρέουν στο παρακείμενο ρέμα όπως και μετρήσεις με ανιχνεύσιμαβαρέα μέταλλα σε ελαιόκαρπο και ελαιόλαδα της ευρύτερης περιοχής τα οποίακαι σας επισυνάπτουμε.Παρακαλούμε για την διενέργεια αυτοψίας στον συγκριμένο χώρομε την μορφή γενικού ελέγχου.Επισυναπτόμενα έγγραφα:Α) ανάλυση νερού από ιδιώτη το 2016 Β) ανάλυση από τον ΣΥΔΙΣΑ σε γεώτρηση εντός ΧΥΤΑ το2017 Γ) ανάλυση νερού από ιδιώτη το 2018 Δ) ανάλυση ακατέργαστων στραγγιδίων στο παρακείμενο ρέμαΧΥΤΑ το 2020Ε) δύο πρόσφατες αναλύσεις από δείγματα καρπούελιάς ΣΤ) δύο πρόσφατες αναλύσεις από ελαιόλαδα της περιοχής. Θα παρακαλούσαμε κατά την διάρκεια της αυτοψίας να είμαστεπαρόντες ως καταγγέλλοντες και έχοντας έννομο συμφέρον.Παρακαλούμε να μας αποσταλεί ο Αρ Πρωτ. παραλαβής.
4) ΑΙΤΗΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Αριθ. πρωτ. 1001/23/6/2021 Κέρκυρα 23-6-2021 Προς κλιμάκιο ελέγχου περιβάλλοντος περιφερειακήςενότητας Κέρκυρας Κοινοποίηση: Αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος κ. Ιωάννου Σπυρίδωνα Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας Εισαγγελία Εφετών Κέρκυρας Εισαγγελία Αρείου Πάγου Σας ενημερώνουμε – καταγγέλλουμε πως η κατάσταση στην χωματερή Τεμπλονίου έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις τόσομε την καθημερινή συσσώρευση χύδην απορριμμάτων όσο και την παραμονή τωνδεματοποιημένων απορριμμάτων παρά το γεγονός ότι έχουν λήξει όλες οι ΠΠΔ αλλά και με την συνεχή παρουσία στραγγισμάτων τόσο στο οικόπεδο των 52 στρεμμάτων όσο και στο παρακείμενο του ΧΥΤΑ ρέμα. Επειδή όλα τα παραπάνωυποβαθμίζουν το περιβάλλον και αποτελούν πλέον κίνδυνο για την δημόσια υγείαπαρακαλούμε όπως προσέλθετε άμεσα για αυτοψία στο χώρο. Θα παρακαλούσαμε κατά την διάρκεια της αυτοψίας να είμαστε παρόντες ως καταγγέλλοντες και έχοντας έννομο συμφέρον.
5) ΑΙΤΗΣΗ ΧΩΡΗΓΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Αρ. Πρωτ. 1000/23/6/2021 Κέρκυρα 23-6-2021 Προς Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας κ. Λαμπρίδη Διονύσιο. Σας παρακαλούμε όπως μας χορηγήσετε το πόρισμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στον ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ στις 23 Ιουνίου και 31 Ιουλίου του 2020.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.