• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Από τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του «Ionian Sun» στην διεύθυνση του ξενοδοχείου Από τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του «Ionian Sun» στην διεύθυνση του ξενοδοχείου

Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του «Ionian Sun»

June 29, 2021 2771

 

 

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 29/6, οι εργαζόμενοι του «Ionian Sun» (όμιλος «Louis Regency») στην διεύθυνση του ξενοδοχείου, απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους από την 1 Ιούλη που τελειώνουν οι αναστολές.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, αναφέρει ότι από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη θα συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων μας, για να λάβουν αποφάσεις πολύμορφης αγωνιστικής δράσης για το δικαίωμα στην δουλειά με δικαιώματα.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο, «η κυβέρνηση:

- Μπουκώνει τους ξενοδόχους με επιδοτήσεις.

- Ψηφίζει νόμους (αναπτυξιακός - εργασιακός κ.λπ.) κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους.

- Τους χαρίζει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

- Αναλαμβάνει την υποχρέωση τους για επαναπρόσληψη των εργαζομένων με την "αναστολή εργασίας".

- Τους χαρίζει τους μισθούς και την ασφάλιση των εργαζομένων με το πρόγραμμα "ΣΥΝεργασία"».

Οι ξενοδόχοι, συνεχίζει το Συνδικάτο:

«- Έχουν ξεσαλώσει, δεν ικανοποιούν την βουλιμία και την απληστία τους για κέρδη με τίποτα.

- Παραβιάζουν κατά κόρον την κλαδική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων.

- Εκβιάζουν για την πρόσληψη των εργαζομένων με όπλο όλα τα αντεργατικά νομοθετήματα και κυρίως την "αναστολή εργασίας".

- Βάζουν τα τσιράκια τους να πιέζουν και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, πατώντας στην φτώχεια, την ανέχεια και την οριακή κατάσταση που έχουν περιέλθει τα εργατικά νοικοκυριά.

- Ακόμη και το πρόγραμμα "ΣΥΝεργασία" που τους παρέχει απλόχερα το 70% του μισθού και τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου (από χρήματα του φορολογούμενου λαού), το αρνούνται προκειμένου να τινάξουν στον αέρα τα τελευταία εργατικά δικαιώματα, την επαναπρόσληψη, τους κατοχυρωμένους όρους σύμβασης των εργαζομένων».

Θέλουν, σημειώνει το Συνδικάτο, «να απαλλαγούν απ' τους "ενοχλητικούς" γι' αυτούς εργαζόμενους που έχουν κατοχυρώσει προϋπηρεσία και δικαιώματα.

- Αντικαθιστούν εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με προϊστάμενους, "μαθητές" και νεοπροσλαμβανόμενους.

- Κλείνουν ατομικές συμβάσεις την ώρα που η κλαδική σύμβαση έχει κηρυχτεί υποχρεωτική.

- Έχουν εργαζόμενους εκτός εργασίας και δεν δίνουν ρεπό σ αυτούς που εργάζονται. Αναγγέλλουν σε εργαζόμενους ότι θα τεθούν σε "αναστολή εργασίας" για τον Ιούλιο, χωρίς να έχει ψηφιστεί κάτι τέτοιο απ' την κυβέρνηση».

Προειδοποιούμε τους ξενοδόχους και την κυβέρνηση ότι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, «όχι μόνον δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, αλλά θα υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους». Καταλήγοντας, το Συνδικάτο τονίζει ότι «αν δεν σταματήσουν τώρα την επιχείρηση εξόντωσης των εργαζομένων θα μας βρίσκουν κάθε μέρα μπροστά τους χωρίς άλλη προειδοποίηση».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search