• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Η ΕΤΑΔ συνομολογεί την κυριότητα του Δήμου στο Λαζαρέτο

June 29, 2021 421

 

Μια ιστορική ημέρα για την Κέρκυρα είναι πια πολύ κοντά. Είναι θέμα λίγων ημερών, εκτός απροόπτου, η μετεγγραφή της πλήρους κυριότητας της νησίδας Λαζαρέτο στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.

Αρμόδιοι παράγοντες του Δήμου ενημέρωσαν στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού

συμβουλίου ότι η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) εδήλωσε προς τον Δήμο ότι ολοκληρώνεται η σύνταξη φακέλου ώστε σε επόμενη -ίσως και στην πρώτη επόμενη-συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της, δηλαδή συντόμως, θα λάβει απαιτούμενη απόφαση για την εκκρεμούσα από την πλευρά της εδώ και δέκα περίπου χρόνια εφαρμογή του άρθρου 36 του ν. 4049/2012.

Η συγκεκριμένη διάταξη, ως γνωστόν, έχει αναγνωρίσει πλήρη δικαιώματα κυριότητας του Δήμου στο Λαζαρέτο.

Ωστόσο, αν και το σχετικό δικαίωμα του Δήμου είναι αναπαλλοτρίωτο και συνεπάγεται εν προκειμένω αντίστοιχα δικαιώματα νομής και κατοχής, εκκρεμεί από το 2012 η μετεγγραφή του τίτλου κυριότητας στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και, φυσικά, όσο δεν συμβαίνει αυτό, είναι πολύ μεγαλύτερος ο κίνδυνος ανεπιθύμητων ανατροπών.

Το θέμα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο στο πλαίσιο συζήτησης για την κατοχύρωση της πλήρους κυριότητας του Δήμου, με εισηγητή-ερωτώντα τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Καρύδη και πρόσθετες παρεμβάσεις άλλων δημοτικών παρατάξεων και συμβούλων.

Με ομόφωνη απόφασή του ο Δήμος καλεί την ΕΤΑΔ να επισπεύσει όντως την έκδοση και αποστολή της σχετικής απόφασης της διοίκησής του.

Συγχρόνως, ανακαλεί προηγούμενη απόφασή του των αρχών του 2020, με την οποία ζητούσε ανανέωση άδειας παραχώρησης χρήσης της νησίδας, προφανώς ελλείψει πλήρους γνώσης των νομικών δεδομένων της υπόθεσης και, κυρίως της διάταξης του άρθρου 36 του ν. 4049/2012.

Στη συζήτηση ετέθησαν γενικώς και πλευρές του χαρακτήρα και των δράσεων που θα πρέπει να προωθηθούν για την ανάδειξη της ιστορικότητας της νησίδας ως Μνημείου Αντίστασης του λαού μας με όλες τις πλευρές της Ιστορίας της, θέματα φύλαξης, καθώς και άλλα, επείγοντα θέματα για τη φροντίδα του Τοίχου Εκτελέσεων.

Για περισσότερα δείτε το θέμα με τον τίτλο ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟ ΛΑΖΑΡΕΤΟ πατώντας ΕΔΩ.

Χ.Κ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search