Print this page

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ για το ΒΙΔΟ

June 30, 2021 393

 

Στην  κινητοποίηση της Κυριακή 27/6 στο ΒΙΔΟ αναφέρεται η ΕΚΚΙΝΗΣΗ με δελτίο τύπου:

«Εκεί είχαμε τη δυνατότητα να βρεθούμε και πάλι μετά από πολύ καιρό στο πανέμορφο νησάκι που κοσμεί την Κέρκυρα.
Περιηγηθήκαμε στους χώρους και διαπιστώσαμε τις επιπτώσεις της διετούς εγκατάλειψης της νησίδας, που σε τίποτα δε συνάδουν με τις δηλώσεις της κυρίας δημάρχου, η οποία υποστηρίζει ότι όλα έχουν δρομολογηθεί.

Φέτος για ακόμα μία φορά οι κατασκηνώσεις δε θα λειτουργήσουν. Όσο και αν η κυρία δήμαρχος θέλει να αποδώσει τη διακοπή της λειτουργίας τους στις επιπτώσεις του covid-19, όλοι γνωρίζουμε το λόγο. Ηπραγματικότητα είναι, ότι εδώ και δύο χρόνια η δημοτική αρχή και ο εντεταλμένος για το Βίδο σύμβουλος (κ. Νεράτνζης) δεν έχουν κάνει τίποτα για την προετοιμασία και την αδειοδότηση της λειτουργίας των κατασκηνώσεων.

Η ίδια εγκατάλειψη ισχύει και για τη μεταφορά των Κερκυραίων στο νησί. Φτάσαμε τέλη Ιουνίου και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καραβάκι,που έπρεπε να λειτουργεί ήδη τον Μάιο. Παράλληλα η διαδικασία σήμερα κρίθηκε άγονη, καθώς δεν υπήρξε κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον. Αυτό εγείρει ακόμη περισσότερες ανησυχίες για την μελλοντική δυνατότητα πρόσβασης των κατοίκων της πόλης στη Βίδο.

Δε μας αφήνουν αδιάφορες οι παλαιότερες εξαγγελίες της εταιρείας IKOS περί μετατροπής του σε ιδιωτικό νησί. Η ενοικίαση του εστιατορίου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει δικό του μεταφορικό μέσο για τη αποβίβαση των πελατών του ξενοδοχείου εκεί μας δημιουργούν ανησυχίες για το μέλλον. Δε μπορούμε να μη τα συνδυάσουμε και όλα αυτά και με τη φημολογία περί επέκτασης της μίσθωσης του εστιατορίου από την πλευρά της εταιρείας IKOS, ώστε να καλύψει μεγαλύτερη έκταση στον προαύλιο χώρο. Την ίδια στιγμή μάλιστα που η παράνομη εξέδρα που φιλοξένησε την περσινή χρονιά τραπέζια του εστιατορίου δεν έχει ακόμη γκρεμιστεί, όπως έχει δεσμευτεί η δημοτική αρχή και ο κύριος Νεράτζης.

Τέλος θεωρούμε σημαντικό να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες παραχώρησης τόσο του Βίδο όσο και της νησίδας Λαζαρέτο, τα οποία δικαιωματικά θα έπρεπε να ανήκουν στο δήμο».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.