• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

«Άθλος» για τον υπουργό Τουρισμού το ξεπούλημα του λιμανιού των Μπενιτσών – «Ανάπτυξη» το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας!

July 05, 2021 4000

 

“Καταφέραμε έναν άθλο σε συνεργασία με τον κεντρικό Δήμο Κέρκυρας και την Περιφέρεια και σήμερα εγκαινιάζουμε το τουριστικό καταφύγιο του λιμένα Μπενιτσών”, δήλωσε από την Κέρκυρα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση των εγκαινίων του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στις Μπενίτσες.

Η γλώσσα της εξουσίας υποτιμώντας τους πολίτες επιδιώκει τη μετατροπή τους σε «εξαπατημένους παλιάτσους»  παραμορφώντας τις λέξεις και την πραγματικότητα. «Η ελευθερία είναι σκλαβιά Ο πόλεμος είναι ειρήνη Η άγνοια είναι δύναμη» - Τζώρτζ Όργουελ 1984

Τα όσα λένε περί «άθλου» και «ανάπτυξης» οι εκπρόσωποι της τοπικής, της περιφερειακής αρχής και της κυβέρνησης δεν είναι παρά ομολογία αδυναμίας προστασίας και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προς όφελος του κερκυραϊκού λαού. Άλλωστε μέσα στη λογική της ίδιας και της κυβέρνησης  είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που ακολουθούν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις ευθυγραμμιζόμενες και υποτασσόμενες στα κελεύσματα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Να θυμίσουμε ότι η αποκλειστική διαχείριση του λιμανιού για τα επόμενα 15 χρόνια με προοπτική ανανέωσης, παραχωρήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ύστερα από διαγωνισμό στην εταιρεία Maritime Projects. Το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται στις 250.000 ευρώ.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κέρκυρας Στ.Γκίκας και Δημ.Μπιάγκης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, οι Αντιπεριφερειάρχες Μ.Ανδριώτη, Αλ.Αλεξάκης, Κ.Ζορμπάς. Μ.Ορφανουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Π.Βαρούχας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ.Παντελιός, ο πρώην Δήμαρχος Αχιλλείων Στ.Πουλημένος, καθώς και τουριστικοί φορείς.

Στον επόμενο… τόνο ξεπουλάνε και τα λιμάνια της Κέρκυρας – Πόσα και ποια είναι! Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο πατώντας ΕΔΩ.

Γιώργος Κ. Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search