• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ: Σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού στην Κέρκυρα

July 06, 2021 4110

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Με την παρουσία του υπουργού Τουρισμού, των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και πλήθος άλλων "τοπικών αξιωματούχων" εορτάστηκε η ιδιωτικοποίηση του τουριστικού καταφυγίου Μπενιτσών. Εορτάστηκε το γεγονός ότι ένα ακόμη κομμάτι της δημόσιας περιουσίας δίνεται δώρο σε επιχειρηματικούς ομίλους με στόχο την «αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος». Το αφήγημα της «ανάπτυξης για όλους» διατυπώθηκε με κάθε τρόπο από όσους συμμετείχαν στο κόψιμο της κορδέλας.

Μετά τη φιέστα, ο Υπουργός έκανε και μία στάση για να ξεναγηθεί σε πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο της περιοχής που μετατράπηκε σε "πολυτελές resort". «Ένα από τα καινούρια μας» όπως χαρακτηριστικά είπε η Δήμαρχος παίζοντας το ρόλο του πλασιέ των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Είναι προκλητικό να προσπαθούν να παρουσιάσουν τις επενδύσεις αυτές ως καλό συνολικά του τόπου μας, ότι θα φέρουν την ανάκαμψη και την ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Είναι προκλητικό να προσπαθούν να πείσουν ότι από τα καινούρια ξενοδοχεία και από την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα έχουν όφελος ταυτόχρονα και οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στον κλάδο. Η πραγματικότητα τους διαψεύδει οικτρά και εκκωφαντικά. Στον κλάδο του τουρισμού η πλειονότητα των εργαζομένων προσπαθεί να επιβιώσει με το πενιχρό επίδομα των 534 ευρώ, κάποιοι για πάνω από ένα χρόνο. Η αβεβαιότητα εναλλάσσεται με την απίστευτη εκμετάλλευση και τη μέχρι τέλους εντατικοποίηση της εργασίας.

Πίσω από τις πολυτελείς βίλες και τις πεντάστερες σουίτες κρύβονται τα εξαντλητικά ωράρια και ο κλεμμένος ιδρώτας των ξενοχοϋπαλλήλων. Πίσω από τις infinity πισίνες και την απίστευτη χλιδή βρίσκεται η βαθιά εκμετάλλευση των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές μονάδες. Πίσω από τις φιέστες και τις κόκκινες κορδέλες των εγκαινίων καιροφυλαχτεί το εργασιακό τερατούργημα που ψηφίστηκε πρόσφατα με τις θεσμοθετημένες και απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και τα ρεπό που αγνοούνται. Μέτρο που ήδη επιχειρείται να εφαρμοστεί, με εργαζόμενους να δουλεύουν σήμερα 10ωρα στον καύσωνα για να μαζέψουν ρεπό και να ξεκουραστούν τον Οκτώβρη και βλέπουμε... Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους συνεργάτες τους έχουν διαμορφώσει το κατάλληλο θεσμικό οπλοστάσιο ώστε όλα αυτά να είναι νόμιμα.

Η ανάπτυξη στον τουρισμό δεν είναι αταξική, δεν είναι για όλους. Η ανάπτυξη του τουρισμού και τα τεράστια κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων εδράζονται πάνω στα διαλυμένα εργασιακά δικαιώματα, στους μισθούς – φιλοδωρήματα, στο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Τα αποτελέσματα της ανάπτυξης τα βιώνουν και οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες του νησιού που παλεύουν για τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των μεγάλων, βλέποντας χρέη και υποχρεώσεις να αυξάνονται.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μία τέτοιου είδους ανάπτυξη και πρέπει να διεκδικήσουν αυτό που πραγματικά τους αξίζει. Η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα για μία κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα καρπώνονται τα κέρδη που ίδιοι παράγουν. Που η δουλειά τους και ο κόπος τους δε θα γίνονται κέρδη για μία χούφτα καπιταλιστών. Που ο τουρισμός και η αναψυχή δε θα αποτελούν εμπόρευμα αλλά δικαίωμα της λαϊκής πλειοψηφίας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search