• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Ανάγκη να πυκνώσουν τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ - Ανακοίνωση της ΛΑΣΥ Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

April 09, 2020 200

 

Η ανακοίνωση της παράταξης “Λαική Συσπείρωση” στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων:

ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ


Μετά από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας από την κυβέρνηση, το Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας μείωσε κατά πολύ τη συχνότητα των δρομολογίων του (ακολουθείται πλέον καθημερινά το πρόγραμμα των αργιών).
Αν και είναι κατανοητό ότι η κίνηση του επιβατικού κοινού έχει μειωθεί σημαντικά, παρατηρείται το φαινόμενο σε κάποια δρομολόγια να υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός. Υπάρχουν αναφορές ότι στα δρομολόγια προς Δασιά (που εξυπηρετεί και το νοσοκομείο) αλλά και σε αυτό προς Κουραμάδες (που ειδικά το μεσημβρινό δρομολόγιο εξυπηρετεί και το δρομολόγιο του Αχιλλείου) έχουν μεταφερθεί με τα λεωφορεία έως και 40 επιβάτες ταυτόχρονα.
Η συγκέντρωση τόσων ατόμων μέσα σε λίγα τετραγωνικά μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ και οι επιβάτες να εξυπηρετούνται με ασφάλεια. Ταυτόχρονα να εξυπηρετούνται και οι εργαζόμενοι με νυχτερινή βάρδια (κύρια του Νοσοκομείου) τόσο για την προσέλευση στην εργασία τους όσο και για την επιστροφή τους από αυτήν. Η υγεία δεν μπορεί να μπει σε καμία λογική κόστους – οφέλους.
Επίσης, θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να παίρνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας και για τους επιβάτες αλλά και για τους εργαζόμενους (μέτρα ατομικής προστασίας για όλους, αντισηπτικά, απολυμάνσεις κλπ).

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search