• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Από την προχθεσινή κινητοποίηση Από την προχθεσινή κινητοποίηση

Κινητοποίηση των εργαζομένων του ξενοδοχείου «Louis Ionian Sun» για το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα

July 14, 2021 4061

 

Κινητοποίηση στην είσοδο του ξενοδοχείου απαιτώντας από την εργοδοσία και την κυβέρνηση να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων, πραγματοποίησαν, για άλλη μια φορά το απόγευμα της Δευτέρας 12/7/2021, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Louis Ionian Sun» (Regency), σε συντονισμό με το επιχειρησιακό σωματείο και το κλαδικό Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία Κέρκυρας.

Το «Ionian Sun» αναφέρουν, «είναι το ένα από τα δύο μεγάλα ξενοδοχεία της ''Louis'' στην Κέρκυρα. Η εταιρεία έχει προφανώς αποφασίσει να λειτουργήσει μόνο το άλλο ξενοδοχείο της (''Kerkyra Golf'') γι' αυτό και μεταφέρει κρατήσεις του ''Ionian Sun'' εκεί».

Την ίδια ώρα, επισημαίνουν, «πληθαίνουν οι φήμες περί μεταβίβασης του ξενοδοχείου. Η Δευτέρα 12/7 ήταν μια από τις πιθανές ημερομηνίες ανοίγματος του ''Ionian Sun'', σύμφωνα με την εργοδοσία, όμως, για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι βρέθηκαν μπροστά στο θέαμα του κλειστού ξενοδοχείου χωρίς κανένας "υπεύθυνος" να τους έχει δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το αν θα λειτουργήσει, πότε και σε ποιο εργασιακό καθεστώς βρίσκονται οι ίδιοι μετά τη δίμηνη αναστολή εργασίας που έληξε στις 30/6/21».

Με απόφασή τους, «οι εργαζόμενοι καλούν την εργοδοσία να αναλάβει επισήμως τις ευθύνες της, ζητώντας τη συνέχιση της σύμβασής τους μετά την αναστολή εργασίας και τη διασφάλιση του εισοδήματος και της ασφαλιστικής τους κάλυψης έως τις 31/10/21». Ζητούν παράλληλα από την κυβέρνηση, «να παρέμβει ώστε να εξασφαλιστούν τα παραπάνω δικαιώματα τους και εκφράζουν την οργή τους για την προκλητική καθυστέρηση της καταβολής των αποδοχών αναστολής εργασίας για τους μήνες Μάη-Ιούνη».

Τέλος, όπως αναφέρουν, «αποφάσισαν να συνεχίσουν και να εντείνουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων τους».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search