Print this page

Αρνητικές εξελίξεις στο Βίδο - Να δώσει λύση ο Δήμος!

July 16, 2021 4872
Σύλλογος για την Προστασία και Ανάδειξη του Βίδο:
ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΔΟ – ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ!
Λίγες μέρες μετά τις διαβεβαιώσεις της Δημάρχου Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων ότι όλα στο Βίδο θα εξελιχθούν ομαλά, το ένα μετά το άλλο τα γεγονότα διαμορφώνουν ένα απογοητευτικά αρνητικό σκηνικό και συγκεκριμένα:
1. Δύο δημοπρασίες για τη μίσθωση του δημοτικού καϊκιού «’Αγ. Στέφανος» κατέληξαν άγονες και τώρα πλέον, τα όποια δρομολόγια προς το νησί, εκτελούνται από άλλα ιδιωτικά σκάφη κατά τους κανόνες της αγοράς (λιγότερα δρομολόγια με περισσότερα εισιτήρια).
2. Η μισθώτρια εταιρεία του εστιατορίου και του αναψυκτηρίου του Βίδο, βρίσκει τώρα «μικρό, ακατάλληλο και αφιλόξενο» τον χώρο που έχει μισθώσει και αναγγέλλει αυθαίρετα, κατά παράβαση ουσιώδους όρου της σύμβασης μίσθωσης που συνομολόγησε με το Δήμο Κέρκυρας, το Μάιο του 2019, ότι δεν θα λειτουργήσει το εστιατόριο και θα υπολειτουργήσει το αναψυκτήριο!
Ενόψει όλων αυτών και ενώ η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις και δεν έχει πάρει θέση, ο Εντεταλμένος για το Βίδο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπ. Νεράντζης, αντί μέτρων για την επαναφορά των πραγμάτων σε κανονικό καθεστώς λειτουργίας, παρεμβαίνει ωσάν να ήταν εκπρόσωπος της μισθώτριας εταιρείας, που κατάφορα παραβιάζει τη σύμβασή της με το Δήμο, και επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες για τις δυσμενείς εξελίξεις στο Σύλλογο για την Ανάδειξη και Προστασία του Βίδο!
Κατηγορηματικά δηλώνουμε για μια ακόμη φορά, ότι ξεκάθαρη και σταθερή θέση του Συλλόγου είναι:
Να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και άνετη πρόσβαση ντόπιων και επισκεπτών σε ένα αναβαθμισμένο αισθητικά και λειτουργικά Βίδο, με παροχή των υπηρεσιών εστίασης σε όλους, από τις μισθωμένες εκεί δημοτικές εγκαταστάσεις, κατά τους όρους της σύμβασης που έχει συνομολογηθεί.
Τέλος, ο Σύλλογος καλεί τη Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και, με τα μέσα που διαθέτει, να δώσει άμεσα λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.