• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Σύλλογος Τεμπλονίου: Να φύγουν δέματα και χύδην σκουπίδια από τον ΧΥΤΑ!

July 16, 2021 51

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κέρκυρα 16-7-2021
Με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσχη στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Διαχρονικά έχουμε αποδείξει πως ως Σύλλογος δεν μπαίνουμε στην διαδικασία δικαιολόγησης αδιεξόδων στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που έχουν δημιουργήσει αυτοδιοικιτικοί με την αμέλειές τους, τα λάθη τους ή τις παραλείψεις τους, τα αποτελέσματα των οποίων βιώνουμε όχι μόνο ως κάτοικοι Τεμπλονίου αλλά και γενικότερα ως Κέρκυρα.
Θα έπρεπε λοιπόν να έχουν ήδη δρομολογήσει την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων σύμφωνα με τον νέο ΕΣΔΑ και να έχουν καταστήσει συμμέτοχους τους πολίτες. Η εποχή επιτάσσει Διαλογή στην Πηγή που σημαίνει είτε πολίτης, είτε δήμαρχος πρέπει να διαχειρίζεσαι πρωτίστως τα του οίκου σου πράγμα που από τους συμμετέχοντες σήμερα (και όχι μόνο...) κανείς δεν εφαρμόζει στην πράξη.
Οι θέσεις του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου διαχρονικά ήταν και παραμένουν ξεκάθαρες και είναι οι εξείς:
α) Μεταφορά του συνόλου των δεματοποιημένων και χύδην απορριμμάτων.
β) Πλήρη αποκατάσταση του χώρου και απαλλαγή της περιοχής από οποιαδήποτε μορφή οχλούσας χρήσης.
Σε ότι δε αφορά το εργοστάσιο, επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας που είναι: Κατασκευή ενός εργοστασίου σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία ούτος ώστε να προκύπτει ορθό, δίκαιο και οικονομικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Θα πρέπει λοιπόν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους οι αρμόδιοι για το συγκεκριμένο εργοστάσιο σύμμεικτων με συνοδό έργο ΧΥΤΥ που σχεδιάζουν στην περιοχή Τεμπλονίου διαφορετικά θα μας οδηγήσουν ως πολίτες στο να πληρώνουμε πρόστιμα όπως με τους ΧΑΔΑ και τους ΧΥΤΑ αλλά και το κυριότερο θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος της Κέρκυρας και της δημόσιας υγείας.
Εν αναμονή της έλευσης του "Δημόκριτου" ....
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« August 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search