Print this page

Θολό νερό στην πόλη & θολωμένα μυαλά

July 17, 2021 607

 

Παρασκευή πρωί και από τις βρύσες σε πολλές περιοχές της πόλης έτρεχε θολό και κίτρινο νερό με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και ο θυμός των συμπολιτών μας στα social media.

Αργά το απόγευμα η ΔΕΥΑΚ με ανάρτηση στο facebook αναφέρει: «Λόγω ζημιάς στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης, η οποία επισκευάστηκε νωρίς σήμερα το πρωί, παρατηρείται θολότητα στο νερό σε ορισμένες περιοχές. Το πρόβλημα αυτό θα αποκατασταθεί πλήρως τις επόμενες ώρες».

Προσέχτε ότι στα θολωμένα μυαλά όσων διοικούν τη ΔΕΥΑΚ γίνεται λόγος για «θολότητα» «λησμονώντας» ότι αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Το πρόβλημα του νερού και της ύδρευσης  γενικότερα στο νησί γίνεται όλο και πιο σοβαρά την ίδια ώρα που οι κάτοικοι και επισκέπτες το χρυσοπληρώνουν. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό είναι διαχρονικό απόρροια του πεπαλαιωμένου  δικτύου, αλλά και της υποστελέχωσης της ΔΕΥΑΚ, που έχει ελάχιστο τεχνικό προσωπικό για την αντιμετώπιση των βλαβών. Εξάλλου η  πολιτική της απαξίωσης Δημόσιων και Δημοτικών υποδομών και υπηρεσιών είναι πάγια τακτική των κυβερνήσεων και ειδικότερα των μνημονιακών. Συχνά πυκνά από τον Βορρά μέχρι τον Νότο πολλά χωριά, ακόμα και μέσα στον χειμώνα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ύδρευσης, ενώ οι λογαριασμοί πληρώνονται κανονικά!

 Το νερό είναι στοιχείο της φύσης και κοινωνικό αγαθό. Είναι για όλους! Βασικό  χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΔΕΥΑΚ  είναι να μεριμνά για τον υδροφόρο ορίζοντα, την ορθολογική χρήση του, τη μείωση των διαρροών, την εξοικονόμηση της ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό παλαιών δικτύων, γεωτρήσεις, δεξαμενές κλ.π. Παράλληλα με τη δημιουργία ολοκληρωμένου σύγχρονου δικτύου υποδομών ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης που θα καλύπτει τις ανάγκες.

Φωτο - Βίντεο  Polyvios Michaelides

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.