• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Αύξηση των κρουσμάτων COVID-19. μονίμων κατοίκων της Κέρκυρας τον Ιούλιο - Παρατηρητήριο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

July 20, 2021 74

 

Από την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώνει το Παρατηρητήριο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τη νόσο COVID-19, προκύπτει αύξηση των νέων κρουσμάτων ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους τον Ιούλιο.

Η ανακοίνωση:

“Η αύξηση των κρουσμάτων αφορά μέχρι στιγμής κυρίως τις νεότερες ηλικίες. Παράλληλα, καταγράφεται ένας σημαντικός αριθμός κρουσμάτων σε επισκέπτες του νησιού, που επίσης ανήκουν στη μεγάλη πλειοψηφία τους στις νεότερες ηλικίες. Η εξέλιξη αυτή συμβαδίζει με την πορεία της επιδημίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, και αποδίδεται στην αυξημένη κινητικότητα και στην άρση ή στην ελλιπή εφαρμογή πολλών μέτρων προφύλαξης. Η νέα μετάλλαξη (Δέλτα) συνεχίζει να διαδίδεται και με τις συνθήκες που επικρατούν, αναμένεται να κυριαρχήσει στη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Στη Κέρκυρα δεν έχει ακόμη καταγραφεί σημαντική διασπορά της νέας μετάλλαξης, αλλά αυτό θα συμβεί πιθανότατα στο επόμενο διάστημα.

Ο αριθμός των νοσηλειών και των σοβαρών περιστατικών ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους δεν εμφανίζει ιδιαίτερη αύξηση μέχρι στιγμής. Ωστόσο, το γεγονός ότι περίπου ένας στους τέσσερεις πολίτες ηλικίας άνω των 60 παραμένει ανεμβολίαστος, αφήνει σημαντικά περιθώρια για διασπορά του ιού στις ομάδες υψηλού κινδύνου, που έχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση και νοσηλεία. Επίσης η μεγάλη διασπορά και στις νεότερες ηλικίες, όπου το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι πολύ μεγαλύτερο, αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε έναν αριθμό σοβαρών περιστατικών ακόμη και ανάμεσα σε νέους και υγιείς. Επί πλέον το σύστημα υγείας στην Κέρκυρα έχει αρχίσει να επιβαρύνεται και από τα κρούσματα COVID ανάμεσα στους επισκέπτες. Με δεδομένο το άνοιγμα της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας και με τη συνεχή χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης, η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης έχει κρίσιμη σημασία. Μέχρι σήμερα περίπου το 55% των Κερκυραίων έχει κάνει μια τουλάχιστον δόση εμβολίου, ενώ περίπου 50% είναι πλήρως εμβολιασμένο με διπλή δόση ή με το μονοδοσικό εμβόλιο. Ωστόσο, το εμβολιαστικό πρόγραμμα παρουσιάζει σημαντική κάμψη τον Ιούλιο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Η συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έστω και με μειωμένους ρυθμούς, είναι αναγκαία για να περιοριστεί ο κίνδυνος σημαντικής αναζωπύρωσης της επιδημίας. Σημαντικό είναι επίσης να ελεγχθούν φαινόμενα ανεξέλεγκτου συγχρωτισμού, που ευνοούν την υπερμετάδοση του ιού. Τέτοια φαινόμενα εμφανίζονται ήδη σε ομάδες επισκεπτών νεαρής ηλικίας και είναι πιθανόν να αυξηθούν στη συνέχεια και με την άφιξη τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η έξαρση της επιδημίας, που παρατηρείται σε πολλές περιοχές της χώρας, σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με μαζικές εκδηλώσεις διασκέδασης και συνωστισμού ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους. Η επικράτηση της πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης (Δέλτα) στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές εξάρσεις της επιδημίας. Όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν πολύ υψηλή προστασία και από αυτό το στέλεχος του ιού.

Αντίθετα, στο σημαντικό τμήμα που παραμένει ανεμβολίαστο, αναμένεται να υπάρξει μεγάλη διασπορά του νέου στελέχους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι κρίσιμο στο τέλος του καλοκαιριού να έχουν εμβολιασθεί τουλάχιστον τα δύο τρίτα του πληθυσμού, ώστε να μην διαταραχθεί και πάλι η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα, από νέες εξάρσεις της επιδημίας.”

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« August 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search