Print this page

Απολογισμός της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ για το δεύτερο έτος δημοτικής θητείας

July 24, 2021 559

 

Η ανακοίνωση:

Το έτος που πέρασε η ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο έχει να επιδείξει πλούσια δράση τόσο εντός όσο και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Στον απολογισμό που θα ακολουθήσει θα παρατεθούν τα σημαντικότερα σημεία αυτής της πορείας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο αναδείχθηκαν ζητήματα αιχμής όπως η αποδοχή γης αντί χρημάτων στην επένδυση του Club Mediteranne, η αντίθεση μας στην παραχώρηση για 25 χρόνια των Λιμανιών Μπενιτσών και Αλύπας (οι όροι της προκήρυξης δεν πέρασαν ποτέ από το Δημοτικό Συμβούλιο), ανάδειξη του ζητήματος των θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της Πόλης μετά την απώλεια του πάρκινγκ στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς, ανάδειξη της κατάστασης που επικρατεί στις νήσους Βίδο και Λαζαρέτο, θέσαμε το ζήτημα της δημιουργίας νταμαριών στο Σωκράκι, επανειλημμένως θέσαμε το ζήτημα των απορριμμάτων και στηλιτεύσαμε τις αβελτηρίες της Δημοτικής Αρχής, αναδείξαμε τις προβληματικές συμβάσεις Covid 19 που έγιναν με αδιαφανή κριτήρια, θέσαμε το ζήτημα της παραλίας του Μον Ρεπό, φέραμε στο Δ.Σ. το ζήτημα της προσχολικής Αγωγής, πήραμε θέση υπέρ της απλής και ανόθευτης αναλογικής την οποία καταργεί το νομοθέτημα Βορίδη. Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να αναφερθεί ότι συμμετείχαμε σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια που έλαβαν χώρα το περασμένο έτος και σε όλα αξιοποιήθηκαν οι δύο ερωτήσεις που μας αναλογούν από τον κανονισμό λειτουργίας.
Εκτός Δ.Σ. συναντηθήκαμε με τον ΣΕΠΕ όπου αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στην συνάντηση με το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα του κλάδου. Επίσης συμβάλαμε στην επίσημη απόδοση τιμής του Δήμου μας στην επέτειο της 17ης Νοέμβρη, κινητοποιηθήκαμε υπέρ των δημοκρατικών δικαιωμάτων με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα, ενώ πραγματοποιήσαμε συμβολική κινητοποίηση στην Κορακοφωλιά για την απουσία σύνδεσης του Βίδο με την Πόλη της Κέρκυρας.
Επιπλέον θεωρούμε ότι στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στον απερχόμενο Δημοτικό Σύμβουλο Νικηφόρο Κοσμά, ο οποίος όντας 26 χρονών, στάθηκε εξαιρετικά εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η πολιτική δεν είναι μόνο για τους επαγγελματίες και τους εξειδικευμένους, αλλά για κάθε Δημότη ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής τάξης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.