• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Aμέλειες στην πυροπροστασία του ΧΥΤΑ και πρόστιμο στον ΣΥΔΙΣΑ

July 29, 2021 512

 

 
 
Η αυτοψία της Πυροσβεστικής διαπίστωσε ανεπαρκή μέτρα προστασίας και βεβαίωσε πρόστιμο στον ΣΥΔΙΣΑ.

Συνοπτικά τα συμπεράσματα της αυτοψίας:   


- Το μόνιμο υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο που καλύπτει την εγκατάσταση λειτούργησε πλημμελώς κατά τη διάρκεια δοκιμής του (μη απαιτούμενη πίεση ύδατος σε δύο πυροσβεστικές φωλιές)

- Το βιβλίου ελέγχου και συντήρησης μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας δεν είχε σφραγισθεί - υπογραφεί για το τρέχον έτος. 
- Έναντι της εγκατάστασης του ΧΥΤΑ (εκτός της περίφραξης) υπάρχει χώρος προσωρινής τοποθέτησης εύφλεκτων υλικών (δέματα), πλησίον βλάστησης και άνευ μέτρων - μέσων πυροπροστασίας. 

Βεβαιώθηκε πράξη επιβολής προστίμου, η οποία παραδόθηκε στον Διευθυντή του ΣΥΔΙΣΑ Κέρκυρας Σπύρο Κορωνάκη. 

- Για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση απαιτείται επίσης η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργητικής Πυροπροστασίας.
Όπως επισημαίνει  το έγγραφο της Πυροσβεστικής «Οι έκτακτοι έλεγχοι που διενεργούνται από την Πυροσβεστική αφορούν αποκλειστικά και μόνον στα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας που επιβάλλονται από τον νόμο.

Ο έλεγχος νομιμότητας των κτηρίων, η χρήση αυτών, οι χρήσεις γης, η άσκηση επιτρεπόμενης δραστηριότητας και η χορήγηση της άδειας λειτουργίας ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της εκάστοτε Αρχής που είναι από τον νόμο υπεύθυνη.  

Η ευθύνη λήψης, συντήρησης και καλής λειτουργίας των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, ανήκει στους ιδιοκτήτες των χώρων η οποίοι είναι πρώτοι υπεύθυνοι για την πυροπροστασία»
 
Η ανάρτηση του Συλλογου Τεμπλονίου
 
Μετά το αίτημα του Συλλόγου μας με Αρ.πρωτ. 1002/1/7/2021 που εστάλει την 1-7-2021 και ζητήσαμε από το Τμήμα Πυρασφάλειας Κέρκυρας ΔΙΠΥΝ να προβεί άμεσα σε έλεγχο-αυτοψία στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ύπαρξη και η καλή λειτουργία όλων των προβλεπόμενων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων και μέσων πυροπροστασίας του χώρου….. η ανταπόκριση ήταν άμεση και σήμερα λάβαμε την απάντηση της αυτοψίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία την οποία και δημοσιοποιούμε. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του ……..
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search