• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Η τρομοκρατία της εργοδοσίας "ΑΞΟΝΑΣ" δε θα περάσει!

August 04, 2021 6421

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ "ΑΞΟΝΑΣ Α.Ε." ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του νέου αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη για τα εργασιακά-τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και αμέσως η εργοδοσία τρέχει να τον αξιοποιήσει. Ο λόγος για τα αφεντικά της μεταφορικής εταιρείας "Άξονας Α.Ε.", που πατάνε πάνω σε αυτό το κυβερνητικό έκτρωμα για να προχωρήσουν στην απόλυση συναδέλφου και εκλεγμένου μέλους του ΔΣ του Σωματείου μας!

Όπως εδώ και μήνες έχει καταγγείλει το Σωματείο μας δημόσια αλλά και στην Επιθεώρηση Εργασίας, ο συνάδελφος-συνδικαλιστής διώκεται από την εργοδοσία για την συνδικαλιστική του δράση, για το γεγονός ότι δεν έσκυψε το κεφάλι στα παράλογα "θέλω" της εργοδοσίας. Εδώ και μήνες ο συνάδελφος αντιστέκεται στην εντατικοποίηση που επιβάλει η εργοδοσία, στην προσπάθειά της να γίνουν οι εργαζόμενοι πιο "ευέλικτοι", πιο φτηνοί. Διώκεται επειδή μπήκε μπροστά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και την δουλειά συναδέλφου του, που απολύονταν, επειδή δεν δέχτηκε βλαπτικές μεταβολές, όπως το να μετατραπούν μονομερώς (από την πλευρά της εργοδοσίας) οι συμβάσεις των εργαζόμενο στο γραφείο της επιχείρησης από πλήρους σε μερικής απασχόλησης. Απολύεται γιατί απέτρεψε το να γίνεται "μπαλάκι" και "πολυμηχάνημα" και να εργάζεται ο ίδιος και οι εργαζόμενοι του γραφείου συνολικά σε όποιο σημείο του νησιού, όποτε και σε οποιοδήποτε αντικείμενο, άσχετο με την σύμβασή τους, ήθελε η εργοδοσία της 'Άξονας Α.Ε." Απολύεται γιατί ζήτησε δεδουλευμένα και απαίτησε μέτρα προστασίας της υγείας από τον νέο κορονοϊό, όταν έκανα την εμφάνισή τους τα πρώτα κρούσματα στην επιχείρηση!

Όλες οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να εξωθήσει τον συνάδελφο σε παραίτηση, έπεσαν στο κενό κάτω από την αποφασιστική στάση του ίδιου και του Σωματείου μας. Ακόμα και όταν του απαγόρευσε παράνομα (και με το αστικό δίκαιο) μέχρι και την είσοδο στον χώρο εργασίας του τους τελευταίους τρεις μήνες (μετά δηλαδή από τις προσπάθειες αποτροπής απόλυσης συναδέλφου του και μετά την απαίτηση για μέτρα προστασίας της υγείας)!

Έτσι, χθες 2/8/2021 του κοινοποιήθηκε με εξώδικο η απόλυσή του, παρά το γεγονός ότι ακόμα βρίσκεται σε αναγκαστική άδεια! Οι ισχυρισμοί της εργοδοσίας περί δήθεν "μη καλής συνεργασίας" με συναδέλφους του και με πελάτες,  ώστε να στοιχειοθετηθεί "σοβαρός λόγος απόλυσης", δεν πείθουν κανέναν. Εξάλλου, εκπρόσωπος της εργοδοσίας της "Άξονας Α.Ε." λίγο πριν την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη, είχε παραδεχτεί ενώπιων αντιπροσωπίας του Σωματείου μας, σε μία από τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που είχαν διοργανωθεί στα γραφεία της επιχείρησης, ότι λόγω της συνδικαλιστικής ιδιότητας του συναδέλφου, η εργοδοσία προσπαθούσε να βρει τη "νομική οδό" ώστε να προχωρήσει στην απόλυση!

Από παλαιότερη κινητοποίηση
 

 

Όπως λοιπόν φαίνεται ξεκάθαρα, ο νόμος Χατζηδάκη ήρθε να εξυπηρετήσει αυτά τα "θέλω" των μεγαλοεργοδοτών, να δώσει τη "νομική διέξοδο" για να μετατραπούν σε νόμιμα, όσα μέχρι χθες ήταν παράνομα!

Στόχος αυτής της απόλυσης δεν είναι μόνο ο συνάδελφος. Είναι η κάθε εργαζόμενη και ο κάθε εργαζόμενος, που δεν δέχεται να πεθαίνει κυριολεκτικά ο ίδιος, οι συνάδελφοι του, τα παιδιά του μέσα στον χώρο δουλειάς τους για να πλουτίζουν τα αφεντικά! Γι' αυτό έφεραν νέο συνδικαλιστικό νόμο, γι' αυτό ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση! Κι αν αυτά επιφυλάσσει η εργοδοσία για έναν εκλεγμένο-συνδικαλιστή, που είναι οργανωμένος και γνωρίζει τα δικαιώματά του, τι γίνεται με άλλους εργαζόμενους ανοργάνωτους, που δε γνωρίζουν και πολλά από δικαιώματα και τρόπους διεκδίκησης;

Η εργοδοσία της εταιρείας "Άξονας Α.Ε." είναι γελασμένη αν νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο "καθάρισε"! Καλούμε σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές της εργοδοσίας "Άξονας Α.Ε." Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά στα σωματεία τους παλεύοντας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, αχρηστεύοντας στην πράξη τους αντεργατικούς-αντιλαϊκούς νόμους των μεγάλων αφεντικών!   

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search