• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Μαζική συμμετοχή στις στάσεις εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων

August 10, 2021 4080

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο
Μετά τα ξενοδοχεία της Νότιας και Βόρειας Κέρκυρας συνεχίστηκαν τη Δευτέρα 9/8 οι στάσεις εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα ξενοδοχεία της Δυτικής- Κεντρικής Κέρκυρας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού, Ξενοδοχείων:

Με μαζική συμμετοχή στην στάση εργασίας, έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης στην εργοδοσία οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων, MEDITERRANEO, PELEKAS MONASTERY και DOMES OF CORFU (GRAND OTEL GLYFADA)
Ιδιαίτερα στην περίπτωση του GLYFADA ξεχείλισε η οργή των εργαζομένων για την όξυνση της εκμετάλλευσης και τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας που στοχεύουν στην επαγγελματική εξόντωση των παλαιών εργαζομένων στο ξενοδοχείο, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο εργασιακό τοπίο με ατομικές συμβάσεις χωρίς οργανωμένα δικαιώματα των εργαζομένων και ακραία εκμετάλλευση.
Τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν στο GLYFADA εργατικά ατυχήματα, λιποθυμίες και παραιτήσεις, ως συνέπεια της εντατικοποίησης , της πίεσης και της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Σα να μην έφταναν τα παραπάνω , σε επίδειξη απύθμενου θράσους η διεύθυνση του ξενοδοχείου GLYFADA κάλεσε την Αστυνομία για να τρομοκρατήσει τους απεργούς.

Όπως πάντα η Αστυνομία έσπευσε αμέσως στον χώρο, ώστε να ενταχθεί στην υπηρεσία του επιχειρηματικού ομίλου , σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης που υπηρετεί την ασυδοσία της εργοδοσίας .
Για άλλη μία φορά αποκαλύφθηκε ο ρόλος του κράτους ως υπηρέτης των επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και ο ρόλος της Αστυνομίας ως μηχανισμός καταστολής των εργατικών αγώνων.

Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να παλέψουν για το δίκιο τους , η άρτια οργάνωση και η περιφρούρηση του αγώνα ,ακύρωσε τα σχέδια εργοδοσίας- κράτους – Αστυνομίας, να διαλύσουν την κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι σε συνέλευση με το Συνδικάτο τους εξέφρασαν την ετοιμότητα τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν η εργοδοσία δεν προχωρήσει στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Συνεχίζουμε με νέα στάση εργασίας 7.00 π.μ. - 11.00 π.μ. για την πρωινή βάρδια και 14.00 μ.μ. – 18.00 μ.μ για την απογευματινή βάρδια , αύριο 10 Αυγούστου στα ξενοδοχεία που εδρεύουν στης Δημοτικές Ενότητες , Αχιλλείων, Κερκυραίων και Φαιάκων με αιτήματα:

Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας
-Όχι στις υπερωρίες , περιορισμό του φόρτου εργασίας
-Εφαρμογή των προβλεπόμενων διαλλειμάτων και των ρεπό
-Προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών.
-Μέτρα προστασίας απ τον καύσωνα
-Όχι στην εφαρμογή του προγράμματος ‘’ΣΥΝεργασία’’ τον Αύγουστο.
-Εφαρμογή της υποχρεωτικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας
-Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας
-Ενίσχυση της δημόσια υγείας
-Όχι εκβιασμούς και πρόστιμα, επιστημονική τεκμηρίωση, ενημέρωση και ελεύθερη επιλογή εμβολίων ,έξω από κερδοσκοπικά παιγνίδια.
- ΤΕΣΤ covid για όλους (εμβολιασμένους , ανεμβολίαστους ) με δαπάνη του κράτους και των εργοδοτών .

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search