• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Στο ζενίθ του τουρισμού η Κέρκυρα

August 16, 2021 4128

Στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου φέρεται να βρίσκεται η Κέρκυρα με 1.055 πτήσεις εξωτερικού να έχουν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας από την 1η Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

Τα σκήπτρα για αυτό το μήνα κρατούν πλέον οι Βρετανοί, έναντι των Γερμανών τον Ιούλιο, καθώς μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί 246 πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, έναντι των 199 από τη Γερμάνια. Αύξηση σημειώθηκε και στην πληρότητα των επιβατών. Ακολουθούν οι Ιταλοί με 114 πτήσεις μέχρι στιγμής για το μήνα Αύγουστο.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος, «η πληρότητα σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019 αγγίζει το 80-85%, ενώ αναμένεται αυτά τα υψηλά ποσοστά πτήσεων από το εξωτερικό να διατηρηθούν καθ' όλη τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα».

Την ίδια ώρα ικανοποιητικά είναι τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων της Κέρκυρας αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο Ξενοδόχων Κέρκυρας «η πληρότητα αγγίζει το 80-90%, φτάνοντας περίπου το 68% της πληρότητας των ξενοδοχείων το μήνα Αύγουστο του 2019.

«Αν θα συνεχιστεί αυτή η εικόνα θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Πάμε μέρα με τη μέρα χωρίς να μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για την πληρότητα των ξενοδοχείων για το μήνα Σεπτέμβριο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης.

Την ίδια ώρα αύξηση τουρισμού παρατηρείται στο νησί και από την προσέλευση των Ελλήνων τουριστών που καθιερωμένα το επισκέπτονται τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Τα ποσοστά της προσέλευσης με την ακτοπλοϊκή γραμμή, αναμένεται να γίνουν γνωστά στο τέλος του μήνα.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στον τουρισμό

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας παλεύουν με κύριο αίτημα την ανατροπή των εργασιακών συνθηκών γαλέρας που επικρατούν στα ξενοδοχεία.
- Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας , χωρίς τρομοκρατία , ύβρεις, απειλές και ψυχολογική βία.
-Εφαρμογή του προγράμματος εργασίας με ρεπό, διαλείμματα, 8ωρο, προσλήψεις προσωπικού και περιορισμό του φόρτου εργασίας , αποτελούν πλέον προτάγματα του αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
2.Μαζί με τις συνθήκες εργασίας, ο αγώνας για το εισόδημα αποτελεί προτεραιότητα του αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
-Να σταματήσει η κλοπή των ενσήμων και των απλήρωτων επιδομάτων , ρεπό, υπερωριών ,προσαυξήσεων Κυριακών ,αργιών, νυχτερινών.
-Να σταματήσει το πρόγραμμα ‘’ΣΥΝεργασία’’ με δεδομένο την μεγάλη πληρότητα.
-Να αυξηθούν οι βασικές αποδοχές στο ύψος των αναγκών μας.
-Να εξασφαλιστεί το αναγκαίο εισόδημα για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό –τουρισμό – ξενοδοχεία που έμειναν άνεργοι λόγω μη επαναπρόσληψης απ τους εργοδότες ή γιατί δεν άνοιξαν οι επιχειρήσεις που εργάζονταν .
-Να επανέλθει μόνιμα στο 6μηνο το επίδομα ανεργίας των εποχιακών και στο ύψος των 600 ευρώ.
3.Συνδεδεμένος με τον αγώνα για το εισόδημα και τις συνθήκες εργασίας είναι ο αγώνας για λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων , καθώς και της αποτροπής του επαγγελματικού κινδύνου. Κρούσματα κορονοϊού , δηλωμένα ή αδήλωτα εργατικά ατυχήματα, λιποθυμίες , εκδήλωση μυοσκελετικών και άλλων ασθενειών καταγράφονται πλέον σωρηδόν στα ξενοδοχεία .
Γι αυτό και βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας:
Ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και πλήρη λειτουργία του θεσμού του ιατρού εργασίας.
-Εφαρμογή όλων των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού με ΔΩΡΕΑΝ παροχή όλων των φαρμακευτικών και άλλων υλικών και σκευασμάτων .
ΣΥΧΝΑ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ για όλους , χωρίς οικονομική επιβάρυνση του εργαζόμενου
-Συμμόρφωση των εργοδοτών με τους κανόνες προστασίας των εργαζομένων απ τον επαγγελματικό κίνδυνο
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search