Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Αυγούστου, εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» σχετικά με την κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους».

Το κείμενο του ψηφίσματος: “Ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες η κατάργηση του προγράμματος “Άθληση για Όλους” σε όλους τους Δήμους της χώρας μας. Το πρόγραμμα αυτό, παρά τις μεγάλες περικοπές που δέχτηκε, λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και σαράντα χρόνια.

Από το πρόγραμμα συνήθως επωφελούνται κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες (ΑΜεΑ, τρίτη ηλικία κλπ) ενώ αποτελούσε και μία επαγγελματική διέξοδο για χιλιάδες άνεργους γυμναστές. Σήμερα το πρόγραμμα έχει περάσει ολοκληρωτικά στη λογική της ανταποδοτικότητας(που είχε υποχρεωτικό χαρακτήρα) και της επιβάρυνσης των νοικοκυριών και με ελάχιστη χρηματοδότησης από τη μεριά της Γενικής Γραμματίας Αθλητισμού  (ΓΓΑ).

Η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπήρχαν, λειτουργούσε ευεργετικά για την ψυχοκινητική ισορροπία του ατόμου και προστάτευε από χρόνιες σωματικές, νοητικές και ψυχικές ασθένειες. Η ολική αποχώρηση της ΓΓΑ από το πρόγραμμα “Άθληση για Όλους” έρχεται σε μια στιγμή που η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι τραγική, ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας. Τα παραπάνω αποτελούν επιβεβαίωση ότι η σωματική άσκηση, η ενασχόληση μ’ ένα άθλημα γίνονται απρόσιτα για την πλειονότητα του λαού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων ζητά να ακυρωθεί άμεσα αυτή η απόφαση, να υπάρξει άμεση οικονομική, οργανωτική και διοικητική αναβάθμιση του προγράμματος και λειτουργία αυτού για το 2021-2022″.