• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Για τους αγροτικούς δρόμους «Μυταριά» και προς Πετριτή στον Άγιο Νικόλαο Ν. Κέρκυρας

September 11, 2021 537

 

Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου εκτός από τον σημαντικό πολιτιστικό ρόλο, δίνει μεγάλη βαρύτητα και στα τοπικά προβλήματα που συνδέονται άρρηκτα με την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Στο πλαίσιο της ανάδειξης των τοπικών προβλημάτων αναφέρεται στους αγροτικούς δρόμους «Μυταριά» και προς Πετριτή.

Αναλυτικά οι σχετικές τοποθετήσεις:

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ "ΜΥΤΑΡΙΑ" ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

(Ενότητα ανάδειξης προβλημάτων χωριού).

Πρόκειται για ένα δρόμο που εξυπηρετεί πολλούς ιδιοκτήτες ελαιοκαλλιεργειών. Σήμερα είναι σε άθλια κατάσταση, χωρίς να βοηθάει καθόλου.

Είχε μπει στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και μας είχαν πει ότι θα γίνουν επιχωματώσεις, μπαζώματα, οδικές τεχνικές για απορροή των όμβριων υδάτων κά.

Μας έλεγαν ότι το έργο θα γίνει τους θερινούς μήνες του 2021, όπου θα μπορούσαν λόγω της ξηρότητας του εδάφους, να γίνουν οι εργασίες. 

Τελικά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε, παρόλο που το τελευταίο έγγραφο του δήμου που ήλθε στα χέρια μας αναφέρει ότι από το συνολικό έργο της αγροτικής οδοποιίας, που είχε ψηφιστεί, έχει υλοποιηθεί το 65%.

Φαίνεται ότι ο δρόμος Κουραμιάς - Μυταριάς του Αγίου Νικολάου δεν είναι στο 65%.

Δυστυχώς από ότι φαίνεται για φέτος πρέπει να τον ξεχάσουμε, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου - Χειμώνα με τις βροχές θα είναι δύσκολο να γίνει.

Του χρόνου λοιπόν ... βλέπουμε!

 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα φύση, δέντρο, γρασίδι και δρόμος

 

Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΠΕΤΡΙΤΗ.

Πολλοί παλαιότεροι κάτοικοι του χωριού και ιδιαίτερα του οικισμού του Νότου μαρτυρούν ότι ο δρόμος αυτός υπήρχε ανέκαθεν.

Από πολύ παλιά τον χρησιμοποιούσαν κάτοικοι είτε για να πάνε στα χτήματά τους, να δουλέψουν, τα οποία βρισκόντουσαν πέρα από το ποταμάκι "ΕΓΡΙΠΟΣ" στην περιοχή του Πετριτή είτε για να πάνε να δουλέψουν στα ψαροκάικα (γούντουλα).

Ο συγκεκριμένος δρόμος μέχρι ενός σημείου, όπως φαίνεται και στην εικόνα έχει αρκετό ικανοποιητικό πλάτος. Από από ένα σημείο και πέρα όμως συνεχίζει ως μονοπάτι και αυτό ακυρώνει τη χρήση του με αυτοκίνητο.

Το θέμα του δρόμου αυτού παρουσιάστηκε στο κοινοτικό συμβούλιο, όπου εκεί υποστηρίχτηκε ότι η κοινοτική αρχή χρειάζεται σε συνεργασία με το δήμο, να μεριμνήσουν, ώστε ο συγκεκριμένος δρόμος και στο υπόλοιπο μήκος του να διαμορφωθεί, ν' αυξηθεί το πλάτος του και να επιχωματωθεί όπου χρειάζεται, για να λειτουργεί κανονικά εξυπηρετώντας τη συγκοινωνία με το όμορο χωριό του Πετριτή.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search