• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Η ΔΗΜΟΣΥΝ για ΔΙΑΔΕΥΑΚ τμήμα Νότου

September 14, 2021 489
ΔΗΜΟ.ΣΥ,Ν.
ΓΙΑ ΔΙΑΔΕΥΑΚ - ΤΜΗΜΑ ΝΟΤΟΥ
Την Πέμπτη 9/9/2021 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΙΑΔΕΥΑΚ προγραμματισμένη ενημερωτική σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκ μέρους της Διοίκησης οι κ.κ. Β. Αργυρός και Γ. Αρμενιάκος μέλη του Δ.Σ., ο Γενικός Δ/ντής κ. Κ. Χαραλαμπάκης, ο Δ/ντής Τ.Υ. κ. Α. Κατσαρός και ο επικεφαλής της ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν. Ν. Γκούσης που ως μέλος του Δ.Σ. είχε ζητήσει τη συγκεκριμένη συνάντηση.
Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για τη ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν., αφού αφενός έλαβε αναλυτική ενημέρωση, αλλά παράλληλα βρήκε γόνιμο κλίμα καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις της.
Συνοπτικά για τα θέματα του Νότου αποκομίσαμε την εικόνα:
• ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Με βάση τα έως τώρα στοιχεία διαφαίνεται καθαρά ότι η Επιχείρηση ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Με αυτό το δεδομένο και με διαπιστωμένη την υστέρηση του τμήματος Νότου έναντι των άλλων, κρίνεται αναγκαία η ενίσχυσή του, κυρίως όμως κρίνεται αναγκαία η καλύτερη οργάνωση της Υπηρεσίας, όπου ακριβώς σε αυτό το σημείο θεωρείται απαραίτητη και η συμβολή του Δήμου Ν. Κέρκυρας.
• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ -
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ Ύδρευσης και Αποχέτευσης που αφορούν το Δήμο Νότου, είτε πρόκειται για ήδη εγκεκριμένα, είτε για προτάσεις σε διάφορα προγράμματα (ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, Αντώνης Τρίτσης…).
Σημειώσαμε ότι είναι αναγκαία η συμπλήρωση κάποιων έργων, για τα οποία εκ των υστέρων έχουν διαπιστωθεί ανάγκες πρόσθετων εργασιών και επεκτάσεων.
Κυρίως όμως ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ Ύδρευσης Νότιας Κέρκυρας, που αποτελεί τμήμα του ενιαίου έργου που εκτείνεται έως και την ευρύτερη περιοχή της πόλης.
Πρόκειται για το πλέον αναπτυξιακό έργο πνοής για το Νότο, ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με εγκεκριμένη δημόσια χρηματοδότηση της τάξης των 47 εκ. ευρώ. που θα ενοποιήσει ποσοτικά και ποιοτικά την παροχή νερού σε όλο το δήμο, αφού περιλαμβάνει και τους κύριους αγωγούς μεταφοράς και τη μονάδα αποσκλήρυνσης
Βρίσκεται στη φάση της επικαιροποίησης και συμπλήρωσης των μελετών και με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η ΔΙΑΔΕΥΑΚ θεωρεί την ολοκλήρωσή του ως απαραβίαστο στόχο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν. -περισσότερο από οτιδήποτε άλλο- ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ..... Από κάθε κατεύθυνση....
• ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΔΕΥΑ ΝΟΤΟΥ;
Κατά την εκτίμησή μας βρίσκεται πολύ μακριά το ενδεχόμενο δημιουργίας χωριστών ΔΕΥΑ. Από το 2025 και βλέπουμε....
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΝΟΤΟΥ που έχουν την ευθύνη της επιλογής ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.
Συγκεκριμένα και παρόλη την αρχικά ακατανόητη πρεμούρα που επέδειξαν για την άμεση και όπως - όπως διάσπαση της Επιχείρησης, δεν έχουν κάνει τίποτα συγκεκριμένο προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή καμία διοικητική ή πολιτική ενέργεια και μάλιστα δεν έχουν καν ξεκινήσει την αναγκαία οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας.
Θυμίζουμε βέβαια ότι από την αρχή της θητείας η στάση της ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν. απέναντι στην τσαπατσούλικη και απροετοίμαστη διάσπαση ήταν κάθετα αρνητική.
Θυμίζουμε επίσης ότι η τότε στάση μας λοιδορήθηκε από τη Δημοτική Αρχή και τους διάφορους συστημικούς υποστηρικτές της.
Τώρα βέβαια μιλάει η ένοχη σιωπή τους..…
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΟ 14.09.2021
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search