• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Για τα αντιπλημμυρικά έργα και τον καθαρισμό των ρεμάτων στον Άγιο Νικόλαο Ν. Κέρκυρας

September 30, 2021 512
Με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου αναφέρεται στα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα και τον καθαρισμό των ρεμάτων
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ
Τα πλημμυρικά φαινόμενα γνωστά σ’ όλους, εμφανίζονται εκεί όπου αδιαφορεί η κοινότητα και ο δήμος να καθαρίσουν τα ρέματα της περιοχής τους. Εμφανίζονται επίσης εκεί όπου κάποιοι κάτοικοι δε φροντίζουν τα μικρά ρέματα που γειτονεύουν με τα χτήματά τους ή που από λαιμαργία «τσιγκουνεύονται» ν’ αφήσουν μέρος από το χτήμα τους, προκειμένου ν’ αυξηθεί το πλάτος του ρέματος, ώστε αυτό να χωρά τα όμβρια νερά και να μην πλημμυρίζουν. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να σημειώνονται καταστροφές από πλημμύρες σε ανθρώπους που δε φταίνε.
Το θέμα των αντιπλημμυρικών μέτρων συζητήθηκε στο κοινοτικό συμβούλιο του χωριού μας και ζητήθηκε από την κοινοτική αρχή αρχικά να απαιτήσει από το δήμο να ληφθούν έγκαιρα μέτρα καθαρισμού των ρεμάτων που πλημμυρίζουν και όχι μετά τις πλημμύρες.
Επιπλέον ζητήθηκε να πάψει η κοινοτική αρχή να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου προκειμένου να μη δυσαρεστήσει κάποιους «ημέτερους» ψηφοφόρους της. Να παίρνει θέση στο θέμα και να υπερασπίζεται την ασφάλεια ακόμα και άγνωστων κατοίκων που όμως εξ αιτίας της αδιαφορίας ή της «λαιμαργίας» κάποιων άλλων, όπως περιγράψαμε παραπάνω, αναγκάζονται να υφίστανται τις συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων.
Ειδάλλως ποιο το νόημα της ύπαρξης της ως κοινοτική αρχή;
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search