Print this page

Τα Κοινωνικά της "Φωνής των Αργυραδιτών" (αρ. φ. 161)

October 04, 2021 774

Τα Κοινωνικά της "Φωνής των Αργυραδιτών" (αρ. φ. 161)

Γεννήσεις

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 (Άη Γιάννη Λαμπατάρη) γεννήθηκε το αγοράκι του Αλέξανδρου Καββαδία (Ιατρού) (του Βασιλείου και της Ζαφειρούλας) και της Χριστίνας Αρμενιάκου του Δημητρίου στην Κέρκυρα.

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου γεννήθηκε το κοριτσάκι του Λεωνίδα Πανδή (του Ανδρέα και της Paola Zaccardi) και της  Αποστολία Μπούτζια στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων.

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου γεννήθηκε το κοριτσάκι του Ρίτσαρντ Στάρμερ και της Βάνας Καββαδία του Λεωνίδα (Μαργαρίτη) και της Σοφίας. Ονομάστηκε Σοφία.

Την Κυριακή 18 Ιουλίου γεννήθηκαν τα δίδυμα (αγοράκι – κοριτσάκι) του Γιώργου Καββαδία (Αλέξη Νοσοκόμου και της Δήμητρας) και της Μιράντας Κέκου στη Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική ΓΑΙΑ Αθηνών.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου γεννήθηκαν τα δίδυμα (αγοράκι – κοριτσάκι) του Τάσου Γεώργου (του Παναγιώτη και της Ανθής (Αγάπης Μπέκου) και της Μάρως Τζάμου στο Μαιευτήριο «Μητέρα» Αθηνών.

Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου γεννήθηκε το κοριτσάκι του Αγαμέμνονα Αραβαντινού και της Φαίης Κατσανάκη του Βασιλείου και της Αγγελικής (Κάντα) στο Μαιευτήριο ΙΑΣΩ Αθηνών.

Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσουν.

 Βαπτίσεις

Ο Παναγιώτης Στάθης και η Μαρία Καββαδία του Σταύρου (Μαργαρίτη) και της Χριστίνας βάπτισαν το αγοράκι τους την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 στον ΙΝ Αγίων Θεοδώρων στην Άνοιξη Αττικής. Του εδόθη το όνομα Σταύρος.

Ο Αντώνης Καββαδίας του Έκτορα (Τσακίρη) και της Νικολέττας και η Παρέντη Μαρία βάπτισαν το κοριτσάκι τους το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 στον ΙΝ Γενέσιον της Θεοτόκου στον Διόνυσο Αττικής. Της εδόθη το όνομα Σοφία. Ανάδοχοι παρέστησαν οι Βάσια και Πάνος Ζαχάρης.

Ο Δημήτριος Καββαδίας (Ιατρός) Σπυρίδωνος και η Καταρίνα Σμιντ βάπτισαν το αγοράκι τους το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 στον ΙΝ Αγίας Τριάδος στις Αργυράδες. Του εδόθη το όνομα Ματέο – Σπυρίδων.

Ο Κήττας Κωνσταντίνος και η Ευγενία Καββαδία βάπτισαν το κοριτσάκι τους την  Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 στον ΙΝ Αγίας Τριάδος στις Αργυράδες. Του εδόθη το όνομα Ναταλία.

Ο Κάρεμαν Μερκάνι και η Εσμεράλντα Μερκάνι βάπτισαν τα δυο παιδιά τους το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021. Στο αγοράκι εδόθη το όνομα Λούης – Ηλίας. Ανάδοχος παρέστη ο Σπύρος Καββαδίας (Νιήνιαρη). Στο κοριτσάκι το όνομα Εμμανουέλα. Ανάδοχος παρέστη η Αγγελική Καββαδία.

Ο Σπύρος Καββαδίας του Χαράλαμπου (Τέλου) και η Χριστοδούλου Χριστίνα βάπτισαν το κοριτσάκι τους στον ΙΝ Αγίας Αγίου Γεωργίου Αργυράδων. Ανάδοχος παρέστη η Φωτεινή Σταύρου. Ακολούθησε δεξίωση στο Sea Gulls.

Ο Βουλγαράκης Ιωάννης και η Άννα Γκίνη του Κωνσταντίνου (Τσουντή) βάπτισαν το αγοράκι τους το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2021 στον ΙΝ Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα. Του εδόθη το όνομα Κωνσταντίνος.

Ο Αθανάσιος Καλούδης του Σπυρίδωνος και της Πελαγίας (Λίτσας) και η Ελευθερία (Ράνια) Κουλούρη του Γεωργίου (Μπατσίλη) και της Βασιλικής βάπτισαν το αγοράκι τους την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη στον ΙΝ Αγίας Τριάδος στις Αργυράδες. Του εδόθη το όνομα Γεώργιος. Ανάδοχος παρέστη ο Γρηγόρης Κουλούρης. Ακολούθησε δεξίωση στο Blue Sea.

Ο Κώστας Τσορτέκης και η Ράνια Καββαδία του Κωνσταντίνου (Κουτρουμπή) βάπτισαν το αγοράκι τους το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2021 στον ΙΝ Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι. Του εδόθη το όνομα Ηλίας. Ανάδοχοι παρέστησαν οι Διονύσης Κοντονής και Ελένη Δημητράκαινα.

Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσουν.

Γάμοι

Ο Αλέκος Κουλούρης και η Όλγα Κουλούρη τέλεσαν πολιτικό γάμο την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 στο Δημαρχείο Αργυράδων. Με κουμπάρους τον Μάριο Σαγιά και την Όλγα Καββαδία

Ο Γεράσιμος Μίαρης του Δημητρίου και η Βικτώρια Καββαδία τέλεσαν τον γάμο τους το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 στον ΙΝ Αγίας Τριάδος στις Αργυράδες.

Ο Ηρακλής Παζάρογλου του Παναγιώτη και της Κλεοπάτρας Πιερράκου (Αγάπης Μπέκου) και η Ξένια Αργυροπούλου του Στέλιου και της Κωνσταντίας Εζανίδου τέλεσαν τον γάμο τους το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 στο Ιερό Παρεκκλήσι Γεννήσεως του Ιωάννη στο κτήμα Γκούντα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Απόστολος Λουκίδης του Χαράλαμπου και της Γεωργίας και η Αγάπη Πιερράκου του Νικολάου (Αγάπης Μπέκου) και της Μαργαρίτας τέλεσαν τον γάμο τους το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στον ΙΝ Παναγίτσας Ζωοδόχου Πηγής στη Δροσιά Χαλκίδας.

Ο Νικηφόρος Πανδής του Σπυρίδωνος και η Πλασκασοβίτη Σπυριδούλα τέλεσαν τον γάμο τους το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στον ΙΝ Παναγίας Βλαχερνών στην Κέρκυρα.

Η «ΦτΑ» εύχεται στους νεόμυμφους βίον ανθόσπαρτον

Θάνατοι

Στερνό ταξίδι για τον Ιωάννη Μήλα του Αναστασίου. Άφησε την τελευταία του πνοή στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 σε ηλικία 84 χρονών. Ο Γιάννης ήταν ένας καλός, ήσυχος  και τίμιος άνθρωπος. Διακρινόταν για την εργατικότητά του και σε δύσκολες εποχές είχε μεταναστεύσει για κάποια χρόνια στη Γερμανία. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Ταξιαρχών την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 και η κηδεία του στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Βάρελης (Ασημινιός) σε ηλικία 72 χρονών την Κυριακή 31 Ιουλίου 2021. Ο Κώστας ήταν από τις Βιταλάδες και παντρεύτηκε τη συγχωριανή μας Κωνσταντίνα Καββαδία με την οποία απόκτησαν δυο παιδιά και κατοικούσαν μόνιμα στις Αργυράδες. Άνθρωπος καλόκαρδος ο Κώστας άσκησε τίμια το επάγγελμα του οικοδόμου. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Ταξιαρχών τη Δευτέρα 2 Αυγούστου και η κηδεία του στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

Προεπισκόπηση εικόναςΗ Νίκη Πανδή χήρα Γεωργίου έκλεισε έναν πολύχρονο κύκλο ζωής 92 χρόνων αφήνοντας την τελευταία της πνοή στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021.Μαζί με τον σύζυγό της Γιώργο που έφυγε από τη ζωή πριν από έναν περίπου χρόνο δημιούργησαν μια πολύ καλή οικογένεια ανατρέφοντας τα παιδιά τους Σπύρο και Άννα με αρχές και αξίες. Η Νίκη ήταν μια καλοσυνάτη και ευγενική γυναίκα υπόδειγμα συζύγου και μητέρας. Έδωσε και πήρε πολλή αγάπη από τον σύζυγο, τα παιδιά, τα εγγόνια και όλους όσοι τη γνώριζαν. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Ταξιαρχών την Τετάρτη 16 Αυγούστου και η κηδεία της στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

 

Καββαδίας Απόστολος : Mygreek.fmΣε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο λαϊκός τραγουδιστής Απόστολος Καββαδίας (Στάμου) στις 15 Αυγούστου 2021.Γεννήθηκε το 1940 και από μικρό παιδί ακόμα, εργαζόταν στην οικοδομή. Μεγάλωσε στην Αμαλιάδα, αλλά η καταγωγή του ήταν από τις Αργυράδες. Το μεγάλο του «μεράκι» όμως ήταν το τραγούδι και έτσι, από το 1964, άρχισε δειλά – δειλά να εμφανίζεται σε κέντρα. Οι πρώτες του μεγάλες επιτυχίες «Φαρμακωμένα χείλη» και «Πετραδάκι – Πετραδάκι» δεν άργησαν να έρθουν με τον Απόστολο Καββαδία να μεσουρανεί τις δεκαετίες του 70’ και του 80’. Απολογισμός του έργου του, 4 μεγάλοι δίσκοι 33 στροφών και συμμετοχή σε περίπου 150 δίσκους 45 στροφών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Απόστολος Καββαδίας εμφανίστηκε σε όλες τις γνωστές μουσικές σκηνές και καταστήματα, συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Τάκης Σούκας κ.α. ενώ ανέδειξε μεγάλα ονόματα της «επόμενης γενιάς», όπως ο Λευτέρης Πανταζής και η Άντζελα Δημητρίου. Άνθρωπος απλός, προσιτός, πρόσχαρος «μπήκε και βγήκε από τη νύχτα αλώβητος» όπως έλεγε ο ίδιος, αφού για ένα πρώτο όνομα της νυχτερινής ζωής… ποτέ του δεν είχε καπνίσει και δεν είχε πιεί! Τα τελευταία χρόνια, η μεγάλη αγάπη και το μεράκι του Απόστολου Καββαδία ήταν το κτήμα του!

Τελευταίο ταξίδι για την Αικατερίνη Φραγκούλη (πεθερά Σπύρου Πανδή καπετάνιου). Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια κοντά στα παιδιά της, ενώ η καταγωγή της ήταν από την Κύμη Ευβοίας. Ήταν γυναίκα καλόκαρδη και κοινωνική, αγαπητή σε όλους όσοι τη γνώριζαν. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Ταξιαρχών την Τρίτη 22 Αυγούστου και η κηδεία της στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

Έφυγε από κοντά μας η Κωνσταντίνα Κουλούρη κλείνοντας έναν πολύχρονο κύκλο ζωής 92 χρόνων. Άφησε την τελευταία της πνοή στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα την Τετάρτη 30 Αυγούστου. Εργατική γυναίκα η Κωνσταντίνα ασχολούνταν σε όλη της τη ζωή με τις αγροτικές δουλειές. Πονόψυχη και δοτική συμπαραστεκόταν στα ανήψια της που της έδωασν πολλή αγάπη και στους συγγενείς.  Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Ταξιαρχών την Πέμπτη 31 Αυγούστου και η κηδεία της στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

Στερνό ταξίδι για τον Κωνσταντίνο Καββαδία Γεωργίου (Τεμπούλη). Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών την Τρίτη 14 Σεπτέμβρη στην Αλεπού Κέρκυρας που ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Μαζί με τη σύζυγό του Λουίζα που έφυγε από τη ζωή πριν από έναν περίπου χρόνο δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια και μεγάλωσαν τα παιδιά τους Θούλα και Γιώργο με αρχές και αξίες. Έμεναν για πολλά χρόνια στο Περιστέρι. Ο Κώστας, άνθρωπος τίμιος και εργατικός εργαζόταν ως δημόσιος υπάλληλος στο Πολεμικό Ναυτικό – ΚΣΑΝ. Ξεχώριζε για την ηρεμία και την ψυχραιμία και γενικότερα το ήθος του. Αγαπούσε ιδιαίτερα τις Αργυράδες και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Ταξιαρχών την Πέμπτη 16 και η κηδεία του στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

Η «ΦτΑ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των εκλιπόντων.

 

Ευχαριστήριο του ΔΣ του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών

Το ΔΣ του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών ευχαριστεί θερμά τη συγχωριανή μας Καββαδία – Γιαννακοπούλου Ειρήνη του Ιπποκράτη για τη σημαντική οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας και της «Φωνής των Αργυραδιτών».

Η Ειρήνη πρόσφερε στον Σύλλογο και την εφημερίδα μας το ποσό των 550 ευρώ εις μνήμην του αγαπημένου της συζύγου Θωμά Γιαννακόπουλου. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

Επιτυχίες σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Η Αικατερίνη Ράντου του Σπυρίδωνος (εγγονή Πολυξένης Κουλούρη (Αργύρη) Ιατρική Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Χαριλένα Καββαδία του Νικοδήμου και της Αθηνάς στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Η Σπυριδούλα Κυνηγοπούλου του Αλεξάνδρου και της Μυρσίνης στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.