• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Στις Αργυράδες απινιδωτής δωρεά του Β. Ν. Καλούδη

October 12, 2021 852

 

Απινιδωτής τοποθετήθηκε στις Αργυράδες, στ΄Αγιοργιού έξω από το βιβλιοπωλείο του Θ. Καββαδία και κοντά στο Περιφερειακό ιατρείο Αργυράδων. Ο απινιδωτής είναι δωρεά του συγχωριανού μας Βασίλη Καλούδη του Νεκτάριου. Σε τέτοιες κινήσεις αγάπης και προσφοράς ο Βασίλης μας έχει συνηθίσει. Μόνο που αυτή τη φορά η προσφορά του είναι παραπάνω από πολύτιμη, γιατί ο απινιδωτής μπορεί να σώσει ζωές. Ο ίδιος δεν ήθελε να αναφερθεί σε αυτή τη δωρεά με δηλώσεις, αλλά είναι γνωστή η απάντηση που δίνει σε κάθε χειρονομία προς το χωριό: «Είμαι παρών  σε ό,τι χρειάζεται ή μου ζητάει το χωριό». Και αυτό δεν είναι μια απλή κουβέντα για τον Βασίλη, είναι στάση ζωής που το έχει αποδείξει με  πράξεις εμπνεόμενος και ακολουθώντας τον δρόμο του αείμνηστου πατέρα του Νεκτάριου που με κάθε τρόπο έβαζε το συλλογικό πάνω από το εγώ υπηρετώντας με συνέπεια το καλό του τόπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απινιδωτής, προσφορά του Βασίλη Καλούδη έχει τοποθετηθεί και στο κέντρο της πόλης, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ ο ίδιος έχει προτείνει ως μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κέρκυρας την αγορά και προσφορά ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ.

Να σημειωθεί ακόμα ότι τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, τον Ιατρικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο θα γίνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια και στις Αργυράδες για τη σωστή χρήση του απινιδωτή, αν και λειτουργεί ακόμα και με φωνητικές οδηγίες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Τι είναι και πώς λειτουργεί ο αυτόματος απινιδωτής

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.

Απινιδωτής

Σήμερα οι απινιδωτές δεν περιορίζονται μόνο στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων, αλλά πλέον τοποθετούνται σε δημόσιους χώρους, ξενοδοχεία, υπουργεία, συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους, αεροδρόμια, γήπεδα, γυμναστήρια, χώρους συναυλιών, πλοία, χιονοδρομικά κέντρα, σχολεία, ναούς, εργοστάσια, ιδιωτικές εταιρίες, περιπολικά αστυνομίας, πυροσβεστικά οχήματα και ακόμα και σε κατοικίες.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής αποτελείται από έναν μικρό υπολογιστή (μικροεπεξεργαστή), ηλεκτρικά κυκλώματα και αυτοκόλλητα επιθέματα ηλεκτροδίων. Τα ηλεκτρόδια που επικολλούνται στο στέρνο του ασθενή, συλλέγουν πληροφορίες για τον καρδιακό ρυθμό. Ο μικροεπεξεργαστής με την φιλοσοφία ενός κλασικού καρδιογράφου αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν απαιτείται συνιστά απινίδωση. Η απινίδωση (ηλεκτρικό ερέθισμα) χορηγείται μέσω των επικολλημένων στο στήθος ηλεκτροδίων, στην καρδιά. Η απινίδωση στιγμιαία αδρανοποιεί την καρδιά που σταματά κάθε δραστηριότητα και της δίνει την ευκαιρία να ξαναρχίσει με φυσιολογική ηλεκτρική δραστηριότητα και να συνεχίσει να χτυπά αποτελεσματικά.

Οι περισσότεροι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές είναι σχεδιασμένοι για να χρησιμοποιούνται, υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις, σε έκτακτες περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άμεση ιατρική βοήθεια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιοδήποτε πολίτη ηλικίας άνω των 12 ετών που έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), δηλαδή, χρήση του αυτομάτου εξωτερικού απινιδωτή και της τεχνητής αναπνοής.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search