• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Κέρκυρας για τα προβλήματα από την κακοκαιρία

October 15, 2021 819

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προεπισκόπηση εικόνας

Η χθεσινή νεροποντή (πρωτόγνωρη για κάποιους) δημιούργησε για άλλη μια φορά, σε μια βδομάδα, τεράστια προβλήματα, σε μεγάλο τμήμα της Κέρκυρας. Μεγάλο τμήμα του νησιού, από τις παρυφές της πόλης μέχρι και τη Μεσσογγή, παρέλυσε. Ο Νότος αποκόπηκε από την πόλη.

Κινδύνευσαν άνθρωποι τα παιδιά του νηπιαγωγείου Στρογγυλής εγκλωβίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα στο χώρο του νηπιαγωγείου, ασθενοφόρο αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω. Οι καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία, είναι τεράστιες.

Περιμέναμε έντονα καιρικά φαινόμενα. Περιμέναμε και πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα. Κάποια στιγμή θα έρχονταν. Η φύση κάνει τον κύκλο της, άλλοτε πιο ήπια, άλλοτε με έντονο και ακραίο τρόπο. Δεν μπορούμε να την εμποδίσουμε.

Μπορούμε όμως να πάρουμε τα μέτρα μας Να προστατεύσουμε το λαό από τα καιρικά φαινόμενα. Σήμερα η επιστήμη, η τεχνολογία παρέχουν όλες τις δυνατότητες, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε ή και να μηδενίσουμε τις συνέπειες των καιρικών φαινομένων. Αυτό απαιτεί πολιτική βούληση ιεράρχηση στις προτεραιότητες έργων, από την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς, περιφέρεια, δήμους.

Απαιτεί να διατεθούν κα τα ανάλογα κονδύλια όχι από την τσέπη των ιθυνόντων αλλά από αυτά που ήδη πληρώνει καθημερινά ο λαός, με την κάθε είδους φοροληστεία. Όμως εδώ είναι το πρόβλημα. Ούτε πολιτική βούληση υπάρχει, ούτε χρήματα δίνονται από το κράτος. Τα δίνει για επιδοτήσεις στο κεφάλαιο και για στρατιωτικές δαπάνες που παραγγέλλει το ΝΑΤΟ Και αυτά τα λίγα που δίνονται στους δήμους, κατευθύνονται σε έργα βιτρίνας, για να είναι ελκυστικό το πρόσωπο της καπιταλιστικής μας οικονομίας.

Αν ανατρέξει κανείς πίσω τα τελευταία 30 χρόνια, σπανίως ή ποτέ δεν έγινε κάποιο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας ούτε τα στοιχειώδη δεν κάνουν. Να αποφράξουν ένα δρόμο που πλημμυρίζει. Με τις πλημμύρες όπως και τις φωτιές ασχολούνται μόνο όταν ξεσπάσουν ή αφού κοπάσουν για να μαζέψουν ότι απέμεινε.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και στην περιφέρεια και στους δήμους, επανειλημμένα έχουν βάλει το θέμα των μέτρων πρόληψης και της κατασκευής έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Στο δήμο της Νότιας Κέρκυρας από τη συγκρότηση  του το 2019, βάζουμε συνεχώς το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας έχουμε γίνει «γραφικοί» στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ). Πριν ένα μήνα (15-9-21) συζητήσαμε το θέμα αντιπλημμυρικής προστασίας, με πρωτοβουλία και εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη λήψης μέτρων. Την Τρίτη 12-10-21, επαναφέραμε το θέμα ελέγχοντας την Δημοτική Αρχή, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ γιατί δεν πάρθηκε κανένα απολύτως μέτρο, στο μήνα που μεσολάβησε. Ακούσαμε δικαιολογίες και ευχές για «μελλοντικά» έργα. Τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα.

Τις ζημιές του λαού ποιος θα πληρώσει; 

  • Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στις δημόσιες υποδομές (δρόμοι κλπ). Την πλήρη αποζημίωση για όλες τις καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, περιουσιακά στοιχεία του λαού.
  • Την άμεση κρατική χρηματοδότηση και την παροχή μέσων στους δήμους και την περιφέρεια για την λήψη άμεσων μέτρων (καθαρισμοί, γεφύρια κλπ).
  • Τη γενναία χρηματοδότηση μελέτης και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο λαός με τον αγώνα του μπορεί και πρέπει να τα επιβάλει.

Προεπισκόπηση εικόνας

15-10-21

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search