• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Γονείς Νότιας Κέρκυρας: “Έως και εκατό πενήντα ευρώ το μήνα καλούνται να πληρώσουν οι γονείς των σχολείων του Δήμου Νότια Κέρκυρας για να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο"

November 09, 2021 476

Τα «δωρεάν» RAPID τα πληρώνουν στο κόκκαλο οι γονείς στη Νότια Κέρκυρα για τα παιδιά τους. Όπως αναφέρουν: “Έως και εκατό πενήντα ευρώ το μήνα καλούνται να πληρώσουν οι γονείς των σχολείων του Δήμου Νότια Κέρκυρας για να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αφού πληρώνουν τα «δωρεάν» RAPID παράνομα και καταχρηστικά.

Αγανάκτηση και οργή εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Νότιας Κέρκυρας με ανακοίνωσή του στην οποία καταλήγει: "Καλούμε το Δήμο Νότιας Κέρκυρας και κάθε αρμοδιο φορέα να ενεργήσει άμεσα , με λίγες χιλιάδες ευρώ εξασφαλίζεται η τήρηση της νομοθεσία και κυρίως κανένα παιδί του Δήμου μας δεν θα μείνει εκτός σχολείου γιατί οι γονείς του αδυνατούν να πληρώσουν."

Αναλυτικά: 

Σύμφωνα με την Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254/09.09.2021 κ.υ.α ως τροποποιήθηκε και ισχύει με την Γ.Π.οικ. 66036/2021 από 26/10/021 κ.υ.α. “ολοι οι μαθητές υπόχρεοι σε rapid υποβάλλονται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, επιπλέον των δύο (2) υποχρεωτικών προληπτικών συστηματικών ελέγχων ανά εβδομάδα (αυτοδιαγνωστικών στην περίπτωση των μαθητών/τριών και εργαστηριακών διαγνωστικών στην περίπτωση των μελών του προσωπικού), σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που θα παρέχεται χωρίς κόστος, σε δημόσιους φορείς υγείας και συγκεκριμένα είτε στις πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές είτε σε όλες τις δομές του ΕΟΔΥ”.

Δυστυχώς στη Νότια Κέρκυρα ο ΕΟΔΥ στέλνει κλιμάκιο μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη σε αντίθεση με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας ο οποίος έχει εξασφαλίσει καθημερινά διαγνωστικούς ελέγχους rapid από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Συνεπώς μιλάμε για μια διάκριση μεταξύ γονέων της Πόλης και γονέων της επαρχίας για τους γονείς των Πόλεων ισχύει ο νόμος περί δωρεάν Rapid σε αντίθεση με της επαρχίας που ισχύει ο νόμος «πληρώνουμε από την τσέπη μας».

Το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης είναι υποστελεχομένο και πάρα τις προσπάθειες της Διευθύντριας του Κ.Υ για την στελέχωση του έχουν πέσει στο κενό πράγμα που σημαίνει ότι το Κ.Υ ως δημόσια δομή δεν μπορεί να εξυπηρετήσει του πολίτες , πόσο μάλλον του μαθητές στην διενέργεια των rapid test.

Στην περιοχή μας πολλοί γονείς έχουν εξαντληθεί οικονομικά ,δεδομένου ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία, απαιτούνται όλο και περισσότερα Rapid test και αναγκάζονται να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα των 10 ευρώ για rapid. Η παιδεία είναι Συνταγματικά δωρεάν όμως η άρνηση ΄η αδυναμία ης πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο που η ίδια ψήφισε καταργεί το σύνταγμα και κάθε έννοια δικαίου ,οδηγώντας μαθητές με μαθηματική ακρίβεια να επαναλάβουν την τάξη λόγο απουσιών.

Για το λόγο αυτό οι Σύλλογοι αιτιούνται -προτείνουν

Την άμεση πρόσληψη δύο ατόμων εποχιακού – νοσηλευτικού προσωπικού (μέχρι Ιούνιο) από το Δήμο Νότιας Κέρκυρας το οποίο καλύπτει να εξυπηρετεί καθημερινά τους μαθητές του Δήμου Νότιας Κέρκυρας .
Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας να έρθει άμεσα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ ούτως ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη στο Δήμο μας καθημερινά.
Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας να προβεί στην αγορά πρώτης ύλης ¨RAPID TEST” και σε συνεννόηση με την επιτροπή παιδείας του Δήμου, να διανέμονται στους μαθητές ου είναι υπόχρεοι.
Καλούμε το Δήμο Νότιας Κέρκυρας και κάθε αρμοδιο φορέα να ενεργήσει άμεσα , με λίγες χιλιάδες ευρώ εξασφαλίζεται η τήρηση της νομοθεσία και κυρίως κανένα παιδί του Δήμου μας δεν θα μείνει εκτός σχολείου γιατί οι γονείς του αδυνατούν να πληρώσουν.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« December 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search