Print this page

΄'Αξιολόγηση" Νηπιαγωγείου Περιβολίου με εικόνες ντροπής!

November 10, 2021 643
 

Πίσω από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης για την αξιολόγηση που θα βελτιώσει τα σχολεία επιχειρείται να κρυφτεί η αλήθεια για τα άθλια στην πλειονότητά τους σχολικά κτίρια και υποδομές που είναι επικίνδυνα για την υγεία, τη σωματική ακεραιότητα ακόμα και τη ζωή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Εικόνες ντροπής όχι μόνο για την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, αλλά και τις τοπικές αρχές. Σε ένα επικίνδυνο κτήριο, με σπασμένα κεραμίδια που επιτρέπουν στη στέγη να στάζει με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή και έντονη ύπαρξη μούχλας σε όλο το σχολικό χώρο και πάρα πολλά προβλήματα, κάνουν μάθημα οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου κοινότητας Περιβολίου 

Οι γονείς των μαθητών, σε επιστολή τους προς τον Δήμο και το υπουργείο ζητούν την άμεση παρέμβαση του κράτους για να μην προκύψουν ατυχήματα και δημοσιοποιούν φωτογραφίες που προκαλούν τουλάχιστον ντροπή, για τις συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάζονται να κάνουν μάθημα τα παιδιά, ορισμένες εκ των οποίων δημοσιεύουμε στη συνέχεια...

Η επιστολή

Αποκατάσταση ζημιών, βελτίωση κτηρίου σχολικών μονάδων Παιδικού σταθμού και Νηπιαγωγείου κοινότητας Περιβολίου Δήμου Νότιας Κέρκυρας. 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα σημαντικότερα προβλήματα που παρατηρήσαμε, κατόπιν προσωπικής μας αυτοψίας, με την συμβολή του Προέδρου της κοινότητας Περιβολίου και με την καθοδήγηση και ενημέρωση του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού , στο κτήριο που συστεγάζεται το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός της κοινότητας Περιβολίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

Η κατάσταση του κτηρίου και των βοηθητικών επίπλων, όπως βλέπεται και στα επισυναπτόμενα αρχεία /φωτογραφίες , είναι το λιγότερο αποκρουστικές αλλά κυρίως επικίνδυνες και δεν αρμόζει ούτε στην εποχή μας αλλά προπάντων δεν αρμόζει στο χώρο που απευθύνεται και στον σκοπό το οποίο επιτελείται εντός αυτού.

Σας αναφέρουμε επιγραμματικά τα κυριότερα και πιο σημαντικά , που αφορούν την ασφάλεια , την σωστή εκπαίδευση , την υγιεινή , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ενδιαφερθούμε για τα επιπλέον ζητήματα που χρειάζεται να επιλύσουν οι αρμόδιες και υπεύθυνες υπηρεσίες ενός ευνομούμενου κράτους.

Παρατηρήσαμε και καταγράψαμε τα εξής:

1)Διαπιστώθηκε πως υπάρχουν στη στέγη σπασμένα κεραμίδια και πως η στέγη στάζει με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή και έντονη ύπαρξη μούχλας σε όλο το σχολικό χώρο. Στην κουζίνα του παιδικού σταθμού η κατάσταση όχι μόνο είναι απαράδεκτη αλλά και άκρως επικίνδυνη για το προσωπικό και τους μαθητές. (πέφτουν μεγάλα και βαριά κομμάτια σοβά)

2) Το σύνολο των κουφωμάτων του κτηρίου είναι πλέον σε κάκιστη κατάσταση και χρειάζεται ολική αντικατάσταση.

3)Το ξύλινο πάτωμα λόγο χρόνιας χρήσης έχει διαβρωθεί και έχει τρύπες σε πολλά σημεία .

4)Μια από τις βεράντες του κτηρίου έχει αφαιρεθεί και δεν έχει αντικατασταθεί, με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά μέσα στο εσωτερικού του κτηρίου .

5) Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις έχουν διαρροή , σιφώνια βουλωμένα , βρύσες που στάζουν , καζανάκια τουαλέτας δεν λειτουργούν,

6)Τα σώματα θέρμανσης σκουριασμένα και υπολειτουργούν.

7) Προαύλιος χώρος με χαλίκι, αντί για τεχνητό χλοοτάπητα ,ειδικά στα σημεία παιχνιδιού των μαθητών, με λακκούβες .

8)Άβαφτα κάγκελα,πόρτες και κιόσκι στο προαύλιοχώρο.

9) Ντουλάπια κουζίνας σαπισμένα.

10) Νεροχύτης κουζίνας στάζει από κάτω. Η υπεύθυνη έχει βάλει κουβά! Να μην τρέχουν τα νερά.

11)Σκεύη κουζίνας , ταψιά, πιάτα κτλ , σκουριασμένα και ακατάλληλα προς χρήση .

12) Σχεδόν το σύνολο των τοίχων του κτηρίου έχουν αποκόλληση σοφάδων , μούχλα, και όλοι άβαφτοι και σε εξαιρετικά κακή κατάσταση.

13) Ροή νερού από βρύση στην πίσω πλευρά του κτηρίου .

14) Βοηθητικοί χώροι στο υπόγειο που παραπέμπουν σε σωφρονιστικό ιδρυμα αφρικανικής χώρας!

15) Πόρτα και παράθυρα που οδηγεί στην ταράτσα του κτιρίου σπασμένες, σάπιες , σκουριασμένες και μπαίνουν νερά.

16)Νιπτήρας στο εσωτερικό του κτηρίου που βγάζει νερά στο πάτωμα πριν την είσοδο των μαθητών στην τουαλέτα.

17) Δωμάτιο βοηθητικό για την ξεκούραση των μαθητών σε άθλια κατάσταση,τοίχοι και έπιπλα.

18)Ο λέβητας υπολειτουργεί και δεν υπάρχει πυροσβεστική φωλιά εντός.

19) Ο φωτισμός στο νηπιαγωγείο λειτουργεί μερικώς.

20) Μέσα στην αυλή υπάρχουν κεραμίδια ,πιθανόν για μελλοντική χρήση.

22)Το φρεάτιο στην είσοδο της αυλής και εντός αυτής είναι γεμάτο χόρτα και σε όλο το μήκος του καλυμμένο.

23)Παγκάκι στην είσοδο της αυλής σκουριασμένο.

24) Η πόρτα εισόδου της αυλής σκουριασμένη , άβαφτη και με ένα δίχτυ τυλιγμένη προφανώς για λόγους ασφαλείας.

25) Μια τηλεόραση στο παιδικό σταθμό πάνω σε καναπέ και όχι σε έπιπλο ή στον τοίχο.

26)Πολύ λίγα παιχνίδια στον προαύλιο χώρο.

27)Υδρορροή σπασμένη στα πλάγια του κτηρίου.

28) Απουσία πλυντηρίου πιάτων στην κουζίνα του παιδικού σταθμού.

29)Απουσία κασετοφώνου ή CDplayerγια αναπαραγωγή τραγουδιών.

30) Υπάρχουν δεκάδες άλλα θέματα που χρήζουν επίλυσης όμως για λόγους συντομίας δεν αναφέρονται στην συγκεκριμένη επιστολή ,είμαστε διατεθειμένοι όμως να σας τα παρουσιάσουμε είτε δια ζώσης είτε σε οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας μαζί σας.

Η γενική εικόνα εσωτερική αλλά και εξωτερική του κτηρίου είναι επιεικώς απογοητευτική και δεν παραπέμπει σε καμία περίπτωση σε σχολικές μονάδες .

Με τις φιλότιμες προσπάθειες του Προέδρου της κοινότητας Περιβολίου Κουλούρη Βασιλείου καταγράψαμε τις ανάγκες των σχολείων αφού προηγουμένως διορθώσαμε μερικώς, έως ότου επιληφθείτε, μερικά καίρια ζητήματα απαραίτητα για την καθημερινή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σας επισυνάπτουμε σχετικές και τις πιο σημαντικές φωτογραφίες που λάβαμε γιατί μια εικόνα είναι όσο 1000 λέξεις!

3.jpg
1.jpg
2.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg

Με βάση τις παραπάνω πληροφορίες:

θα θέλαμε να μας ενημερώσετε άμεσα αν έχετε ενημερωθεί για τις ελλείψεις και τα προβλήματα του σχολικού κτηρίου , τι ενέργειες έχετε κάνει, καθώς επίσης και σε τι ενέργειες θα προβείτε από εδώ και στο εξής άμεσα για την αποκατάσταση της εξαιρετικά άσχημης και επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένο κτήριο.

Σας γνωστοποιούμε ότι πρόθεσή μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία και όχι μόνο και να δημοσιοποιήσουμε την κατάσταση του εκπαιδευτικού κτηρίου.

Παρακαλούμε θερμά όπως επιληφθείτε άμεσα του θέματος . Αναμένουμε άμεσα τις απαντήσεις σας ,είμαστε σίγουροι για την ευαισθητοποίηση σας, να είστε βέβαιοι για την συνεργασία μας και σας ενημερώνουμε ότι είμαστε στην διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.