• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Τα σκουπίδια στους δρόμους στη Νότια Κέρκυρα

November 19, 2021 39

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Τα σκουπίδια στους δρόμους στη Νότια Κέρκυρα

Σταμάτησε η αποκομιδή και η μεταφορά στην Πάλερο. Σίγουρα έχει ευθύνες η Δ. Αρχή. Όποια δικαιολογία και αν βρει δεν απαλλάσσεται των ευθυνών. Λαθεμένοι χειρισμοί; Αδυναμία πρόβλεψης; Σίγουρα βαραίνει η έλλειψη ΣΜΑ.

Όμως όσοι προσπαθούν να επικεντρώσουν ΜΟΝΟ στους χειρισμούς της Δ. Αρχής, βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Επαναλαμβάνουν την πολύ παλιά και ανούσια κριτική, η οποία λέγεται για πολλές δεκαετίες «Φταίει ο άχρηστος Δήμαρχος». Βαρεθήκαμε αυτού του είδους την επιφανειακή κριτική. Πολλοί ακολούθησαν αυτό το δρόμο, ήρθαν οι ίδιοι στην Δ. Αρχή για να αποδειχθούν και αυτοί «άχρηστοι - ανίκανοι». Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Είναι βαθιά πολιτικό. Έχει άμεση σχέση με τον αντιλαϊκό και γεμάτο αντιφάσεις και αδιέξοδα, τρόπο συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Είναι και αυτή ένα μέρος των αντιφάσεων και αδιέξοδων που διαπερνούν κάθε πλευρά της ζωής μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα. Το είδαμε και με τις πλημμύρες. Ότι υπάρχει, ότι γίνεται φέρει τη σφραγίδα της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιφάσεων που χαρακτηρίζουν τον καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης και παραγωγής. Στο επίκεντρο του είναι το επιχειρηματικό κέρδος. Το κέρδος κινεί τα νήματα, τις διαδικασίες, διαμορφώνει και την «νομιμότητα». Όταν μπλέκουν εργολάβοι, αναθέσεις, διαγωνισμοί με σκοπό το κέρδος, τα πράγματα περιπλέκονται. Η αστική «νομιμότητα» δυσκολεύεται να τα τακτοποιήσει αφού κινείται μέσα από (δαιδαλώδεις και χρονοβόρες) διαδικασίες.

Χαμένος σε κάθε περίπτωση είναι ο λαός, ο οποίος πληρώνει διπλά και τριπλά αλλά στο τέλος δεν έχει τις υπηρεσίες και τα έργα που αναλογούν με βάση και τις σύγχρονες ανάγκες του. Γι αυτό ο λαός πρέπει να διεκδικεί λύσεις αλλά ταυτόχρονα να βαθαίνει και στις πραγματικές αιτίες. Να ανακαλύπτει τον πραγματικό ένοχο. Να βγάζει συμπεράσματα. Να ξεσκεπάζει και να απομυθοποιεί τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας, που είναι ξεπερασμένος, αδιέξοδος, σάπιος. Και με αυτήν την αφορμή επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά η ορθότητα της πολιτικής του ΚΚΕ που υπερασπίζεται και παλεύει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Για κεντρικά επιστημονικά σχεδιασμένη πολιτική διαχείριση

· Με κρατικό φορέα μελετών – κατασκευών

· Χωρίς καμμία εμπλοκή ιδιωτών

· Με πλήρη εξοπλισμό των δήμων με τα απαραίτητα τεχνικά μέσα και μόνιμο προσωπικό

· Με σεβασμό στο περιβάλλον και τους εργαζόμενους

· Το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό

· Ουσιαστικό βάρος στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, που θα μειώνουν σταδιακά τον όγκο των απορριμμάτων και θα αξιοποιούν όλα τα ανακυκλώσιμα και οργανικά

Αυτά μόνο ο λαός μπορεί να τα επιβάλλει με τον αγώνα του, αφού βγάλει ταυτόχρονα και συμπεράσματα, παραμερίσει τα πραγματικά εμπόδια και χαράξει το δικό του δρόμο.

Όλα τα άλλα είναι για να νομίζουμε ότι κάνουμε αντιπολίτευση αποδομώντας τους σημερινούς μέχρι να έρθει η σειρά των επόμενων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« November 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search