• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

O ΙΣ Κέρκυρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών 29 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2021

November 23, 2021 556

O ΙΣ Κέρκυρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών 29 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2021

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, μετά τη σύσκεψη των εργαστηριακών ιατρών του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα στην Κέρκυρα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους που εξαγγέλθηκαν για το διάστημα 29 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2021, λόγω των άδικων και υπερβολικών, άμεσων και έμμεσων περικοπών, που επιβάλει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στις αμοιβές των Εργαστηρίων.

Ο συνδυασμός της υποχρηματοδότησης του προϋπολογισμού και της αδυναμίας ελέγχου της συνταγογράφησης των εργαστηριακών εξετάσεων έχουν ως αποτέλεσμα ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να μην αποζημιώνει τις επιπλέον συνταγογραφούμενες εξετάσεις που ξεπερνούν τον κλειστό προϋπολογισμό, ενώ από την άλλη οι Εργαστηριακοί Ιατροί υποχρεούνται να τις εκτελούν χωρίς να αποζημιώνονται για αυτές.

Η πολιτεία απαιτεί από τους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς να αμείβονται κάτω του κόστους, χωρίς έλεγχο της συνταγογράφησης βάσει διαγνωστικών πρωτοκόλλων, μειώνοντας τις ήδη χαμηλές (από τις αρχές της 10ετίας του ’90) τιμές εξετάσεων και προσθέτοντας νέες, υψηλού κόστους. Στην πράξη, δημεύει το 70% των εσόδων τους μέσω rebate (αυτόματη έκπτωση) και clawback (αυτόματη επιστροφή σε υπέρβαση προϋπολογισμού).

Τα Ιδιωτικά Ιατρικά Εργαστήρια και τα Διαγνωστικά κέντρα / Πολυϊατρεία κινδυνεύουν να βάλουν οριστικό λουκέτο και να ανασταλεί κάθε λειτουργία τους, μεσούσης της πανδημίας, για την αντιμετώπιση της οποίας έβαλαν και βάζουν «πλάτη», στηρίζοντας, ουσιαστικά, με δικό τους κόστος την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

 

Οι εργαστηριακοί ιατροί διεκδικούν:

· Κατάργηση clawback και rebate

· Ανακοστολόγηση εξετάσεων στο πραγματικό κόστος τους

· Εφαρμογή διαγνωστικών πρωτοκόλλων και κατάργηση της υπερσυνταγογράφησης

· Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας ζητάει για μία ακόμη φορά τη δίκαιη και αυτονόητη αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών. Όλες οι εξετάσεις πρέπει να αποζημιώνονται πλήρως, χωρίς περικοπές και εκπτώσεις.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών και ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Δημήτριος Καλούδης           Αναστασία Αποστολίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search