• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία την Τετάρτη 1/12 - Συγκέντρωση στο ΓΝ Κέρκυρας

November 30, 2021 5670

 

Στην πανελλαδική - πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 1/12 συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων στον Ψυχιατρικό Τομέα του Νοσοκομείου Κέρκυρας:


Η ανακοίνωση του σωματείου:

Στις 1/12 οι υγειονομικοί απεργούμε όλοι για να δώσουμε ηχηρή, δυναμική απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης που αρνείται να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες επικαλούμενοι νομικά κωλύματα και «συνταγματικές δυσκολίες».

Αγανακτούμε και απεργούμε γιατί η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία για να περάσει μια σειρά από αντεργατικούς νόμους, γιατί χρησιμοποίησε τον εμβολιασμό ως μέσω διαίρεσης και διχασμού των εργαζομένων, αναστολών εργασίας των συναδέλφων χωρίς μισθό και ασφάλιση, χωρίς δυνατότητα να εργαστούν οπουδήποτε , για την προετοιμασία και την επιτάχυνση των αντιδραστικών σχεδίων της για το «νέο ΕΣΥ».
Απεργούμε για την συνεχιζόμενη αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι μας που συνεχίζει να απορρίπτει πεισματικά την ένταξή μας στα ΒΑΕ και την μη αναγνώριση της νόσησης από κορονοϊό ως επαγγελματική ασθένεια, παρά τους θανάτους συνάδελφων μας.

Απεργούμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο την σωματική και ψυχική εξουθένωση, τα αλλότρια καθήκοντα, τις συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, τα κομμένα ρεπό και άδειες.
Απεργούμε για τους καθηλωμένους και πετσοκομμένους μισθούς μας από το 2012. Για την μη χορήγηση 13ου και 14ου μισθού.

Αγανακτούμε με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων ακόμη και από τη χορήγηση «κοινωνικού μερίσματος» ύψους μισού μισθού.

Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης στην δημιουργία του «νέου ΕΣΥ», της γενίκευσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της διαρκούς ομηρίας των συμβασιούχων, της ανακύκλωσης της ανεργίας, των «φτηνών» εξουθενωμένων και περιπλανώμενων υγειονομικών. Το ΕΣΥ, των ελάχιστων παροχών και της πρόσβασης σε φάρμακα και θεραπείες.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την άρση των αναστολών εργασίας, ενάντια στην περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος, για αυξήσεις στους μισθούς μας, για μαζικές προσλήψεις προσωπικού
ΟΛΟΙ ΣΤΗN ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΓΝΚ ΣΤΙΣ 10 πμ

Το ΔΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΤΤΙΚΗ:ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8πμ – 3μμ (Διαμόρφωση με αποφάσεις
Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
8:30πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ
 ΑΥΞΗΣΗ & ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
 ΑΡΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Η ΕΚΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ από την ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, στηρίζει την κινητοποίηση που οργανώνει η Ομοσπονδία την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, με αιτήματα:

  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Αύξηση και επέκταση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
  • Αύξηση μισθών – Υγειονομικό επίδομα
  • Άρση αναστολών εργασίας
  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων
  • Αναγνώριση του θανάτου από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστική στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 8:30πμ, στην Πλατεία Μαβίλη, καθώς και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Οικονομικών.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search