• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ κύριε ΛΕΣΣΗ…

December 01, 2021 377

Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ κύριε ΛΕΣΣΗ…
ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας, όπου ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ, αφού ανά δεκαπενθήμερο πλέον δηλώνει δημόσια ότι δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του τόπου, παρόλες τις απεριόριστες υπερεξουσίες που έχει από το νόμο!
Γι’ αυτό το λόγο ακολουθεί μια συνήθη πρακτική της εξουσίας, δηλαδή όταν αποτυγχάνει, να αποποιείται τις δικές της ευθύνες, αστοχίες και παραλείψεις και να τις φορτώνει στην αντιπολίτευση. Έτσι ο κ. Λέσσης προσωποποιώντας με ανοίκειο τρόπο την πολιτική αντιπαράθεση καταγγέλλει τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο.
Όμως η πραγματική αιτία είναι αλλού!! Στην απέχθεια του για δημοτικό έλεγχο εκ μέρους της αντιπολίτευσης, επειδή ως φαίνεται, θέλει να λειτουργεί με αυθαιρεσία και αδιαφάνεια απέναντι στους πολίτες.
Σαφώς δεν θα απαντήσουμε ξανά στις (ανακατεμένες με ψέματα) ανούσιες λεπτομέρειες που αναφέρονται στη νέα δήλωση Δημάρχου. Εξάλλου σε προηγούμενη ανακοίνωση, αλλά και σε δημόσιες παρεμβάσεις μας, έχουμε δώσει αναλυτικές εξηγήσεις για τις έωλες καταγγελίες.
Όμως δοθείσης ευκαιρίας επαναλαμβάνουμε, ότι δεν θα ‘παραβλέψουμε’ την υποχρέωσή μας να ασκούμε δημοτικό έλεγχο, επειδή κάποιοι έτσι θα βολευόντουσαν…
ΤΕΛΟΣ, ΣΕ ΟΤΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, δηλαδή την ουσία του θέματος για πρώτη φορά παραθέτουμε - και πράγματι καθυστερήσαμε...- τα πλήρη και αναμφισβήτητα γεγονότα. Θέτουμε επίσης καίρια ερωτήματα, για τα οποία καλούμε το Δήμαρχο να απαντήσει:
1) ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων)
Επί δυο χρόνια η δημοτική Αρχή δεν έκανε καμία ουσιαστική ενέργεια για την κατασκευή ΣΜΑ, όπως όφειλε, και είχε υποσχεθεί! Μάλιστα το πρώτο μικρό βήμα έγινε μόλις πριν δώδεκα μέρες, όταν το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την έγκριση ενοικίασης κατάλληλου χώρου….. Προφανώς όμως, μένουν πολλά και χρονοβόρα βήματα ακόμα.
• Εύλογα τίθεται το πρώτο ερώτημα: ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ;
2) ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ
Σε ότι αφορά τη μεταφορά απορριμμάτων είναι γνωστό ότι, όσο δεν υπάρχει ΣΜΑ ‘δημιουργούνται’ ευνοϊκές συνθήκες (με κατεπείγουσα ανάγκη!) για απευθείας αναθέσεις…
Όμως είναι επίσης γνωστό ότι οι απευθείας αναθέσεις και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μεγάλα ποσά (εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) επιδέχονται σκληρή πολιτική κριτική για συνθήκες αδιαφάνειας με την όποια σημασία της έννοιας!!!
Η Δημοτική Αρχή είχε τη δυνατότητα και το χρόνο, ώστε να μεταφέρει τα απορρίμματα νόμιμα με ανοιχτό διαγωνισμό, είτε από κοινού με τους άλλους Δήμους της Κέρκυρας, είτε μόνη, κατασκευάζοντας έγκαιρα ΣΜΑ. Αλλά δεν το έκανε…
• Τίθεται λοιπόν το νέο ερώτημα:
ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ; Κι όχι μόνο για τη μεταφορά των απορριμμάτων, αλλά και για την αποκομιδή!, όταν π.χ. στον προϋπολογισμό του 2021 (όπως και του 2020) κατατμήθηκε το διαθέσιμο ποσό των περίπου 75.000 ευρώ στα τρία (ένα ανά Δημοτική Ενότητα!), ώστε εν τέλει να γίνουν τρεις απευθείας αναθέσεις αποκομιδής στον ίδιο εργολάβο, ενώ, αν το ποσό είχε εγγραφεί ως ενιαίο θα έπρεπε εκ του νόμου να γίνει ανοιχτός Διαγωνισμός….. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΎΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!
ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ που μαζεύονται με απορριμματοφόρα τις 20 τελευταίες μέρες, αφού ούτε μεταφορά εκτός Κερκύρας γίνεται, ούτε νόμιμος αποδέκτης εντός του νησιού υπάρχει;
Δυστυχώς οι δημότες της Νότιας Κέρκυρας πληρώνουν την κακοδιαχείριση και την έλλειψη προγραμματισμού.
Ας απολογηθεί λοιπόν ο κ. Λέσσης για όλα αυτά κι ας σταματήσει να πολιτεύεται σε θολά νερά….
29 Νοέμβρη 2021
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΟ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search