Print this page

Για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Νότιας Κέρκυρας

December 02, 2021 522

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΡΟΣ τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση επισκέφτηκε τους εργαζόμενους καθαριότητας του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποίηση (στο αμαξοστάσιο). Διεκδικούν την καταβολή των μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) του έτους 2021 καθώς και την επισκευή και σωστή συντήρηση των οχημάτων της καθαριότητας.

Κατήγγειλαν ότι τα οχήματα είναι σε κακή κατάσταση με συνέπεια να μπαίνει σε κίνδυνο η ασφάλεια των ίδιων αλλά και να αποτελούν τα οχήματα δημόσιο κίνδυνο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει την γνώμη ότι τα ΜΑΠ πρέπει να δίνονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, μήνα-μήνα και όχι στο τέλος του χρόνου. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στις συνθήκες - μέτρα ασφάλειας κατά την ώρα της εργασίας.

Γι αυτό πρέπει η Δ. Αρχή να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Τα οχήματα πρέπει να είναι καλοσυντηρημένα και ασφαλή. Να ελέγχονται τακτικά από αρμόδιο τεχνικό, ή έκτακτα όταν επισημαίνεται βλάβη από τους χρήστες.

Είναι γνωστό ότι ο τομέας της καθαριότητας στη χώρα μας καταγράφει ετησίως μεγάλο αριθμό ατυχημάτων, τα οποία συχνά καταγγέλλουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αντίθετη και με την λειτουργία της καθαριότητας επτά ημέρες την εβδομάδα και 365 ημέρες το χρόνο.

Πρέπει να έχει επαρκές μόνιμο προσωπικό και τα απαραίτητα μέσα, ώστε η αποκομιδή να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα.

Ζητάμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητήσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων, με την παρουσία εκπροσώπων τους.

 

2-12-202

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.