• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

«Ξυπόλητοι» στην πανδημία – 100 νεκροί τη μέρα! - Από την πρώτη σελίδα της "Φωνής των Αργυραδιτών"

December 10, 2021 478

«Ξυπόλητοι» στην πανδημία – 100 νεκροί τη μέρα! - Από την πρώτη σελίδα της "Φωνής των Αργυραδιτών" - αρ. φ. 162 (Σεπτ. - Οκτ. 2021)

Προεπισκόπηση εικόνας

Η πανδημία θερίζει, αλλά δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα είναι στις πρώτες χώρες σε θνητότητα. 100 νεκροί τη μέρα, γιατί δε θέλουν με τίποτα να ενισχύσουν το δημόσιο τομέα (νοσοκομεία, σχολεία, συγκοινωνίες).

Δε θέλουν να δώσουν τίποτα που θα μείνει (προσλήψεις γιατρών, εκπαιδευτικών, οδηγών, δημόσιες υποδομές, ούτε καν σεντόνια και μαξιλάρια για τα νοσοκομεία). Οι κυβερνώντες  αντί να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες τους σε κεντρικό, αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο για τη διαχρονική υποβάθμιση και εγκατάλειψη των δομών υγείας, πρόνοιας , παιδείας, δημόσιων υποδομών συνεχίζουν να ρίχνουν ευθύνες σε ατομικό επίπεδο ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Η υποχρηματοδότηση, η διάλυση της δημόσιας υγείας , η μετατροπή του αγαθού του Εθνικού Συστήματος Υγείας ΕΣΥ σε ακριβό εμπόρευμα μέσω ΣΔΙΤ, ιδιωτικοποιήσεων των επιχειρηματικών ομίλων , συγχωνεύσεων και καταργήσεων νοσοκομείων είναι η ανεύθυνη στάση του κράτους και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας. Όχι μόνο δεν χρηματοδοτούν επαρκώς το ΕΣΥ αλλά περικόπτουν επιπλέον τις ήδη κουτσουρεμένες δαπάνες για την Δημόσια Υγεία.

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας Στο μοναδικό δηλαδή νοσοκομείο του νησιού που εξυπηρετεί 120.000 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και πολλαπλάσιους επισκέπτες τους μήνες τουριστικής αιχμής αποφασίστηκε το κλείσιμο των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου, η σύμπτυξη της Πνευμονολογικής Κλινικής με την Παθολογική Κλινική και η μεταφορά των πνευμονολόγων γιατρών στη κλινική covid. Ακόμη αποφασίστηκε για όλα τα νοσοκομεία η παραπέρα μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων κατά 70%. Και όλα αυτά με αφορμή την έξαρση της πανδημίας. Ουσιαστικά προχωρούν στη μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας σε Νοσοκομείο μιας νόσου.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας καταγγέλλει: «Από της αρχές του έτους δια στόματος Κοντοζαμάνη στην βουλή, υπήρχε δέσμευση να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα τόσο στο Ιατρικό όσο και στο λοιπό προσωπικό ώστε να στελεχωθεί το Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Παρόλο που σύσσωμοι οι βουλευτές το στήριξαν, καταφέραμε να μη συμμετάσχουμε σε 3 προκηρύξεις εν καιρό πανδημίας , χάσαμε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ενισχυθήκαμε στο μισό σε σχέση με Νοσοκομεία του ιδίου βεληνεκούς της ιδίας ΥΠΕ, ενίσχυση κατά βάση πλασματική λόγω του ότι τη συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων την κατέλαβαν επικουρικοί οι οποίοι ήδη υπηρετούσαν. Την πρωτοπορία μας τη δείξαμε, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ τον αριθμό των ασθενών, αντί να ενισχυθούμε ουσιαστικά κάνοντας πλέον και επίσημα το Νοσοκομείο μας Νοσοκομείο ΜΙΑΣ ΝΟΣΟΥ.

Εξωτερικά Ιατρεία τέλος για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας με τη βούλα της Διοίκησης ελέω πανδημίας από 13/11/2021.»

Όσο για το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης για να λειτουργήσει και να μπορεί να προσφέρει στοιχειώδεις υπηρεσίες χρειάζεται επιπλέον 2 Επιμελητές Α’ ,1 Παιδίατρο, 1 Οδοντίατρο και 1 Διοικητικό Υπάλληλο. Από τον Σεπτέμβρη τα εκπαιδευτικά σωματεία -ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ- αλλά και η Ένωση Γονέων είχαν προειδοποιήσει για το επερχόμενο 4ο κύμα της πανδημίας και τη -ζωτικής σημασίας – ανάγκη να ληφθούν μέτρα. Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές, μη θέλοντας να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για τη λειτουργία των σχολείων, έκλεισαν αυτιά και μάτια, έριξαν την ευθύνη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αποτέλεσμα η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων, τόσο πανελλαδικά όσο και στην Κέρκυρα. Ειδικά στα σχολεία της Κέρκυρας από 1η Νοεμβρίου έως και τις 12, έχουμε πάνω από 80 κρούσματα, μόνο στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, τα οποία συνεχώς αυξάνονται.

Οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων ζητούν να επιλυθεί το πρόβλημα των rapid test. Στους Δήμους Νότιας και Βόρειας Κέρκυρας οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν τα τεστ για να μπορέσουν τα παιδιά να πάνε σχολείο και να μην πάρουν απουσίες. Η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος για την επαρχία είναι ορατή, επισημαίνουν. Θέλουμε ίσα δικαιώματα για τα παιδιά μας. Μόνο αν ενωθούν όλοι οι σύλλογοι και τα σωματεία από τους δυο δήμους θα μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα. Θέλουμε να ισχύσει το ΦΕΚ για δωρεάν rapid test για τους δήμους μας. Υπάρχουν γονείς που αδυνατούν να πληρώσουν και αλλά rapid test και γι αυτό το λόγο τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο και παίρνουν απουσίες. Πού είναι λοιπόν οι αρμόδιοι φορείς;

Με τα μνημόνια λεηλασίας και υποδούλωσης εδραιωμένα, η πανδημία έγινε εργαλείο νέων αντιδραστικών εξελίξεων στα χέρια της κυβέρνησης που επιδιώκει να συντρίψει όσες συνδικαλιστικές και δημοκρατικές κατακτήσεις έχουν απομείνει από το μνημονιακό οδοστρωτήρα. Η κυβέρνηση φέρει την αποκλειστική ευθύνη για όσα έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν στο μέτωπο της Υγείας με τις εκατόμβες των νεκρών από τον κορονοϊό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Οι αυξήσεις στην ενέργεια και στα βασικά είδη καλπάζουν, το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται, η ανεργία γιγαντώνεται, τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πολλαπλασιάζονται, τα «κόκκινα» δάνεια εκτοξεύονται, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών απειλεί χιλιάδες λαϊκές κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις. Πάνω από το ένα τρίτο της ελληνικής κοινωνίας ζει σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, τη στιγμή που τα προνόμια και τα κέρδη της ολιγαρχίας απογειώνονται.

Παράλληλα, συνεχίζεται η λεηλασία των δημόσιων υποδομών. Ένα ξεπούλημα που θα έχει άμεσες και μακροπρόθεσμες δυσμενείς συνέπειες για το λαό και τον τόπο. Λιμάνια, αεροδρόμια, το νερό, δημόσιες στρατηγικές επιχειρήσεις, υποδομές, δρόμοι, η χώρα ολόκληρη έχει βγει στο σφυρί, έχει παραδοθεί στα ξένα και ντόπια μονοπωλιακά συμφέροντα. Η μνημονιακή λεηλασία συνεχίζεται αδιατάρακτα. Η κυβέρνηση συνεχίζει και ολοκληρώνει το επαίσχυντο έργο των προκατόχων της.

Γιώργος Κ. Καββαδίας

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search