Print this page

 Μισόλογα για το ξεπούλημα του λιμανιού της Λευκίμμης από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας

December 15, 2021 525

 

Μισόλογα του τύπου «Ναι μεν, αλλά …» από τη δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας αναφορικά με το ξεπούλημα του λιμανιού από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες. Λυκούργος Σκιαδόπουλος

«Επιστολή με την οποία θα δέχεται την ανάγκη εκσυγχρονισμού του λιμένα της Λευκίμμης, αλλά όχι και τη μελέτη, που παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη, ενόψει της παραχώρησης του χώρου σε ιδιώτη, θα αποστείλει ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης. Ο κ. Λέσσης επισημαίνει, ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του λιμένα και η χρήση των πορθμείων, των ημερόπλοιων και των αλιέων, με παράλληλο εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να μην αυξηθεί το κόστος των εισιτηρίων, τα οποίο θα επηρεάζεται από την οικονομική πολιτική, που θα ακολουθεί ο ιδιώτης». Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ του Λυκούργου Σκιαδόπουλου για την ert.gr.

Εμείς έχουμε επισημάνει ότι  «ανάπτυξη» έρχεται με το ξεπούλημα μπιρ  παρά της δημόσιας περιουσίας που για την Κέρκυρα σημαίνει Μαρίνες από τον Βορρά μέχρι τον Νότο. Λευκίμμη – Ημερολιά - Σπηλιά: Ιδιωτικές μαρίνες για τους «σκαφάτους» αντί δημόσια λιμάνια!

Και εκπρόσωποί μας αντί να ντρέπονται καμαρώνου. (Πατήστε ΕΔΩ). Τα λιμάνια που είναι δημόσια για να εξυπηρετούν τον λαό βγαίνουν στο σφυρί και ξεπουλιούνται σε ιδιώτες για να μετατραπούν σε Μαρίνες. Έγκαιρα το drepani.gr (argyrades.gr), όταν η πλειονότητα των Media αναφερόταν σε «αξιοποίηση» των λιμανιών φιλοξενώντας θριαμβολογικές και ψεύτικες εξαγγελίες ιθυνότων είχε προειδοποιήσει για το ξεπούλημα. Πατήστε ΕΔΩ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.