• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Πράξη ανθρωπιάς στις φυλακές Κέρκυρας: Κρατούμενοι έδωσαν χρήματα για άρρωστη μαθήτρια

December 20, 2021 4732

Μια ομάδα φυλακισμένων έδωσαν δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει μια άρρωστη μαθήτρια. Η ομάδα από βαρυποινίτες κρατούμενους των Φυλακών Κέρκυρας συγκίνησαν με την πράξη τους να μαζέψουν χρήματα για να βοηθήσουν την μαθήτρια.

Η ανάγκη να μεταβεί μία μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας η οποία κινδυνεύει να τυφλωθεί, στο εξωτερικό για μία εξειδικευμένη επέμβαση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, συγκίνησε και ευαισθητοποίησε τους βαρυποινίτες κρατούμενους. Όταν το έμαθαν εκεί στις Φυλακές Κέρκυρας, από τους καθηγητές τους στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα αποφάσισαν να δράσουν.

Ζήτησαν να βοηθήσουν. Μάζεψαν τις μάρκες που χρησιμοποιούν για τις μικροαγορές τους από το κυλικείο ώστε να συμβάλλουν και αυτοί προκειμένου να γιατρευτεί η κοπέλα!

Υπάρχει στην αληθινή ζωή μια δεύτερη ευκαιρία; Ρητορική η ερώτηση. Πολλές οι απαντήσεις. Όμως η πράξη από μια ομάδα από βαρυποινίτες κρατούμενους των Φυλακών Κέρκυρας δείχνει ότι κάτω από προϋποθέσεις υπάρχει, όπως δημοσιεύει ο Ημεροδρόμος.

Φυλακές Κέρκυρας: Φυλακισμένοι έδωσαν χρήματα για άρρωστη μαθήτρια
Η ομάδα των κρατουμένων από τις φυλακές Κέρκυρας που στείλανε χρήματα στην άρρωστη μαθήτρια
Έλληνες και αλλοδαποί κρατούμενοι, πολλοί εκ των οποίων ισοβίτες, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 260 ευρώ, ποσό που για την κλειστή κοινωνία της φυλακής, είναι μια μικρή περιουσία! Πολλοί από αυτούς θα στερηθούν για καιρό ακόμα και τη δυνατότητα να πιουν έναν καφέ.

Μαζί με τα χρήματα, πολλοί τρόφιμοι έγραψαν γράμμα με ευχές, έφτιαξαν ζωγραφιά και τις έδωσαν μέσω των καθηγητών τους στην οικογένεια της μαθήτριας.

Φυλακές Κέρκυρας: Φυλακισμένοι έδωσαν χρήματα για άρρωστη μαθήτρια


«Παρακαλώ το Θεό να σου δώσει το φως στα μάτια σου», γράφει ο ένας. «Μακάρι να ξέραμε να σου ζωγραφίσουμε όσα βλέπεις εσύ», γράφει κάποιος άλλος.

Ο Νταρουίς, ο Ναφεές, ο Αχμέντ και άλλοι κρατούμενοι έδειξαν πως ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες υπάρχει ανθρωπιά. Έδειξαν ότι η παραβατικότητα τους, η οποία τους οδήγησε στη φυλακή και τους στέρησε την ελευθερία δεν μπορεί να σταθεί «εμπόδιο» για μια πράξη αλληλεγγύης. Μια κίνηση ανθρωπιάς…

Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και ανθρωπιάς οι φυλακές θα έπρεπε να ήταν σχολεία επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο και η υγεία δωρεάν παροχή και όχι εμπόρευμα. Για να έχουν όλοι οι άνθρωποι μετά την πρώτη και δεύτερη ευκαιρία στη ζωή για τη ζωή…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search