• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Η ΔΗΜΟΣΥΝ για το λιμάνι της Λευκίμμης

January 14, 2022 406

Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο.

ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ - (Εξελίξεις...)


Πριν από λίγες μέρες (5.1.2022) για ακόμα μία φορά ενημερωθήκαμε από το τύπο για τις δηλώσεις που έκανε ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Γκίκας σχετικά με τις εξελίξεις της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Λευκίμμης.
Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά του βουλευτή, ότι το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει εντός των επόμενων ημερών τις προτάσεις του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα συμπερίληψης κάποιων εξ αυτών στον σχεδιασμό.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για μεθόδευση που αποτελεί εμπαιγμό, αφού στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί ως δήθεν συναίνεση στο βασικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ και της Κυβέρνησης, αφού είναι γνωστό ότι εμμένουν στην παραχώρηση σε ιδιώτη όλης της υποδομής συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος που εξυπηρετεί την πορθμειακή γραμμή.
Στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης Δεκέμβρη το σχετικό θέμα συζητήθηκε ως μια πρώτη προσέγγιση χωρίς να ληφθεί απόφαση, αφού διαπιστώθηκε έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης, αλλά και έλλειψη διαβούλευσης. Μάλιστα τόσο ό Δήμαρχος όσο και οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου καταλόγισαν στο ΤΑΙΠΕΔ και στην Κυβέρνηση ως απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση. Έτσι στο τέλος της συνεδρίασης –και με την έγκριση του συμβουλίου!- ο Δήμαρχος ανέλαβε την υποχρέωση να ξεκινήσει μια ουσιαστική διαβούλευση, στην οποία να προσκληθούν οι παρατάξεις της Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κέρκυρας, ο ΟΛΚΕ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Κέρκυρας και βέβαια οι φορείς - χρήστες του λιμανιού της Λευκίμμης. Μόνο μετά από μια τέτοια διαδικασία, το δημοτικό συμβούλιο θα είναι σε θέση να πάρει απόφαση για την όποια πρόταση!! Όμως έως τώρα, έχει μείνει η έκφραση ανησυχίας και οι αποσπασματικές απόψεις που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκροτήσουν πρόταση του Δήμου!
Στο δημοτικό συμβούλιο της 17ης Ιανουαρίου θα απευθύνουμε στο Δήμαρχο τα εξής ερωτήματα:
1. Γιατί επί ένα μήνα δεν έκανε κανένα βήμα για την πανθομολογουμένως αναγκαία διαβούλευση;
2. Έχουν σταλεί έως σήμερα οι προτάσεις, που όπως προανήγγειλε, αναμένει το ΤΑΙΠΕΔ;
3. Αν ναι, πως υπογράφονται, ως πρόταση του Δήμου ή ως πρόταση του Δήμαρχου; Και βέβαια, προφανώς θα ζητήσουμε τη δημοσιοποίηση της πρότασης.
Στη συνεδρίαση της 13ης Δεκέμβρη ως ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν. καταθέσαμε τις απόψεις μας δίνοντας έμφαση στο βασικό μας μέλημα που δεν είναι άλλο από την αναγκαιότητα του δημόσιου χαρακτήρα και του δημόσιου ελέγχου του λιμένα που εξυπηρετεί την πορθμειακή γραμμή.
Είναι αδύνατο στην ίδια μικρή λιμενολεκάνη που ήδη λειτουργεί ως επιβατικός - εμπορικός λιμένας να χωρέσει και μαρίνα!
Επομένως δεν πρέπει να τοποθετηθεί μαρίνα μέσα στην υπάρχουσα λιμενολεκάνη!
Μια τέτοια απερίσκεπτη απόπειρα θα λειτουργήσει εν τέλει σε βάρος της γραμμής και προφανώς θα εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα…
Ζητάμε τη βελτίωση της λιμενικής υποδομής που ήδη εξυπηρετεί την πορθμειακή γραμμή, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αναβάθμισής της και κατ’ επέκταση να προκύψει η επιθυμητή βελτίωση στις υπηρεσίες που λαμβάνουν οι πολίτες- χρήστες του επιβατικού και εμπορικού λιμένα.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ….
14.1. 2022
Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search