• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Οι υποσχέσεις της εταιρείας «Corfu Gardens- Ikos» για ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων της Δασιάς στην παραλία αποδεικνύονται λόγια του αέρα

January 20, 2022 3171

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Οι υποσχέσεις της εταιρείας «Corfu Gardens- Ikos» για ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων της Δασιάς στην παραλία αποδεικνύονται λόγια του αέρα

Είναι γνωστό πως με πρωτοβουλία της Λαϊκής συσπείρωσης το θέμα της Φαραωνικής «επένδυσης» στο ακίνητο του πρώην Club Meditterane, από την εταιρεία «Corfu Gardens AK.TE.XE. Sani-IKOS Resorts», αλλά και της απαράδεχτης αξίωσης του επενδυτή για μετατροπή της υποχρέωσης παραχώρησης τμήματος 70 στρεμμάτων του ακινήτου του πρώην Club Mediterane προς το Δήμο σε υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού, συζητήθηκε σε έκταση στην 22α συνεδρίαση του 2020 (27/11/2020) του Π.Σ.

Να υπενθυμίσουμε, εδώ, πως η εταιρεία «Corfu Gardens AK.TE. XE. Sani-IKOS Resorts» κάνοντας χρήση του νόμου, έχει δρομολογήσει την οικοδόμηση, στο εν λόγω ακίνητο, εμβαδού 245 στρεμμάτων, ξενοδοχειακή μονάδα 38.500 τ. μ.

Κάνει δηλαδή την μέγιστη δυνατή υπέρβαση -από 4.000 τ.μ. οικοδόμηση που δικαιούται. Γι αυτό εξάλλου και ήταν υποχρεωμένη να παραχωρήσει στο Δήμο 70 στρέμματα από το οικόπεδο των 245 στρεμμάτων, για να χρησιμοποιηθούν, για την κατά το δυνατό μεγαλύτερη ανακούφιση του περιβάλλοντος της περιοχής, που θα τρωθεί ανεπανόρθωτα από την ανέγερση του εν λόγω ξενοδοχείου – μεγαθήριου.

Η εξέλιξη της συζήτησης στο Π.Σ., απόδειξε την σκανδαλώδη εύνοια εκ μέρους της Περιφερειακής πλειοψηφίας υπέρ των απαράδεχτων απαιτήσεων του επενδυτή αφού συντάχθηκαν πλήρως με τις απαιτήσεις του και απλώς για τα μάτια του κόσμου ζήτησαν να παραχωρηθεί στο Δήμο μια μικρή έκταση γης 4-5 στεμμάτων καθώς και λύση μερικών άλλων ζητημάτων, όπως διατήρηση του φυσικού ρέματος καθώς και του δημοτικού δρόμου που οδηγεί από τον κεντρικό δρόμο Κέρκυρας - Ύψου προς τη θάλασσα, διά μέσου του Club Med και εξασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών της στην παραλία.

Οι παρατάξεις της Ν.Δ. για να γίνουν πιστευτές, πως υπερασπίζονται δήθεν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, φρόντισαν να μπουν τα παραπάνω και στην σχετική απόφαση του Π.Σ. Έτσι στην παράγραφο Δ΄ της απόφασης διαβάζουμε «... Εκφράζει ( σ. σ. το Π. Σ.) την άποψη, ότι σε κάθε περίπτωση, η απόφαση που θα εκδοθεί και θα κινείται στο πλαίσιο που μόλις ανωτέρω αναφέρθηκε, θα πρέπει να τύχει της αποδοχής από πλευράς της ιδιοκτήτριας εταιρείας και με συγκεκριμένες ενέργειές της, α) να διασφαλίζει το δικαίωμα της απρόσκοπτης προσπέλασης των πολιτών, δια δημοσίας οδού προς τον αιγιαλό, ώστε να μην αποστερηθούν οι πολίτες, το νόμιμα κατοχυρωμένο δικαίωμά τους, για χρήση της θαλάσσιας περιοχής και β) την πρόβλεψη κάθε ενδεδειγμένης από τεχνικής άποψης ενέργειας, με την οποία θα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή ομβρίων και η έξοδος αυτών προς την θάλασσα του υπάρχοντος εντός των ορίων της ιδιοκτησίας της ανωτέρω αναφερομένης ιδιοκτήτριας εταιρείας ρέμα…»

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που ήταν παρών στη συνεδρίαση του Π.Σ. αποδέχτηκε -στα λόγια βεβαίως- τις ως άνω προτάσεις… Κατά λέξη είπε: «Επίσης, αυτά που λέγονται για δρόμους. Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει απολύτως κανένας δρόμος. 1ον δεν το θέλουμε και 2ον δεν έχουμε και το δικαίωμα να το κάνουμε. Όπως επίσης, το ρέμα, βεβαίως και θα παραμείνει ανοιχτό. …Μη βάζουμε τέτοια θέματα, τα οποία κάνουν εξαρχής τον επενδυτή...Ο επενδυτής δεν είναι εγκληματίας. Τον κάνουν αντιπαθή, ώστε να προκύψουν άλλα...». Ο δε κύριος Σπύρου έσπευσε να δηλώσει «…Επειδή είναι παρών ο κύριος Ανδρεάδης … κατά πόσο θα υπάρξει η δέσμευση αυτή. Γιατί και η συζήτησή μας, νομίζω, που καταγράφεται είναι μια συμβολαιογραφική πράξη εμμέσως και θα μπορέσει να κατοχυρωθεί…».

Βέβαια πολύ σύντομα οι υποσχέσεις του κυρίου Ανδρεάδη προς το Π.Σ. αποδείχθηκαν όχι συμβολαιογραφική πράξη αλλά λόγια κενά περιεχομένου. Αποδείχθηκαν πουκάμισα αδειανά… καπνός και αιθάλη. Έτσι, σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ανακοινώσεις, εικόνες και πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η συγκεκριμένη εταιρεία, πριν καλά - καλά μπει ο καινούριος χρόνος, άρχισε εργασίες εξάλειψης του δημοτικού δρόμου, για την διατήρηση του οποίου τόσες και τόσες υποσχέσεις δόθηκαν στο Π.Σ., ενώ παράλληλα έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή, εκριζώνοντας αιωνόβιες ελιές, διάφορα δέντρα και ό,τι άλλο ενοχλεί τα επενδυτικά τους σχέδια.

Μετά από όλα τα παραπάνω ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Περιφερειάρχης που στις 5/12/2020 υπέγραψε την σχετική απόφαση (ΑΔΑ 63167ΛΕ-ΝΨΝ) με την οποία ενέκρινε την μετατροπή της υποχρέωσης παραχώρησης ακινήτου της εταιρείας Corfu Gardens ΑΚ.ΤΕ.JE. Sani/Ikos Resorts σε καταβολή χρηματικού ποσού προς το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων:

1. Θα ανακαλέσει την πιο πάνω απόφασή της, με δεδομένο την εξαπάτηση του Π. Σ. από την συγκεκριμένη εταιρεία;

2. Σε ποια άλλα μέτρα προτίθεται να προβεί ούτως ώστε να διατηρηθεί ο συγκεκριμένος δημοτικός δρόμος και να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στη παραλία, κάτι που εξάλλου αναφέρεται ρητά στην απόφαση του Π. Σ. που η παράταξή της μαζί με την παράταξη του κυρίου Σπύρου στήριξαν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Π. Σ.;

3. Τι μέτρα θα πάρει για την υπεράσπιση μιας περιοχής που «τύποις και ουσία», είναι χαρακτηρισμένη ως Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους;

 

Κέρκυρα 19/01/2022

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search