• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Εργαζόμενοι Ψυχιατρικού Τομέα: Τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 26/1

January 24, 2022 3408

 

To Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα του ΓΝΚ εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμμετοχή στην πανελλαδική στάση εργασίας που διοργανώνουν ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συγκέντρωση των σωματείων στις 12:30 μ.μ. στην παλιά Νομαρχία

2 χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας η αντιφατική κυβερνητική διαχείριση, αποκαλύπτει την ανεπάρκεια ενός κράτους, που αντί να βάζει σε προτεραιότητα τις σύγχρονες ανάγκες του λαού στην υγεία, εργαλειοποιεί την πανδημία προκειμένου να εφαρμόζει με ακόμα πιο επιθετικό τρόπο τους σχεδιασμούς της.


Τα πρωτόκολλα στα σχολεία για κλείσιμο τμημάτων με 50%+1 θετικών περιστατικών και η μείωση της καραντίνας στις 5 μέρες εξυπηρετούν περισσότερο τις ανάγκες της οικονομίας παρά τις υγειονομικές ανάγκες. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη τροπολογία που νομιμοποιεί την εξ αποστάσεως εργασία των νοσούντων κλείνοντας το μάτι στις επιχειρήσεις, να τους απασχολούν ακόμη και όταν νοσούν.
Η κρατική χρηματοδότηση για την υγεία μειώνεται και αντί να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και κυρίως η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που είναι διαλυμένη, επιβλήθηκε η αναστολή εργασίας 7.000 υγειονομικών αποδυναμώνοντας ουσιαστικά το σύστημα υγείας. Παράλληλα προωθούνται οι ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο κλινικών – νοσοκομείων, η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας, το «νέο ΕΣΥ» για ακόμη πιο εμπορευματοποιημένη υγεία που θα είναι πιο απρόσιτη για τους πολλούς.
Επιπλέον όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία για να εξαπολύσει μια συνεχή επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα (συνδικαλιστικός νόμος , διευθέτηση χρόνου εργασίας κλπ) που στους υγειονομικούς φτάνει μέχρι και στις απειλές για απόλυση χιλιάδων συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή.


2 χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας ο Ψυχιατρικός τομέας βρίσκεται σε χειρότερη θέση από την έναρξη της.
Με την μη επαρκή κάλυψη του γενικού Νοσοκομείου σε προσωπικό, συνεχίζεται η αφαίμαξη του Ψυχιατρικού Τομέα για να καλυφτούν ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου που είχε ξεκινήσει επί προηγούμενης διοίκησης (νοσηλευτές στο τμήμα επειγόντων για «ενασχόληση αποκλειστικά με ψυχιατρικά περιστατικά», εντέλλεσθε σε κοινωνικούς λειτουργούς κλπ).
Προκειμένου να καλυφτούν οι έκτακτες ανάγκες στάλθηκαν επισκέπτες υγείας σε εμβολιαστικά κέντρα ,μειώνοντας τη δύναμη του ΚΨΥ (και τη δυνατότητα να επιτελέσει το ρόλο του) όσο και των δομών που υπηρετούσαν, νοσηλευτές του ψυχιατρικού τομέα καλύπτουν βάρδιες στον οικίσκο του covid, ενώ στους σχεδιασμούς της διοίκησης είναι να καλύψουν οι φυσικοθεραπευτές του Τομέα, φυσικοθεραπείες σε εξωτερικούς ασθενείς του Νοσοκομείου.
Παράλληλα μετά την έναρξη των αναστολών εργασίας που οδήγησε εκτός εργασίας περισσότερο από το 10% των εργαζομένων στον Τομέα και απορύθμισε τις ήδη υποστελεχωμένες δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας , ο ψυχιατρικός τομέας ενισχύθηκε μόλις με 2 άτομα επικουρικό προσωπικό, ό ένας εκ τον οποίων καλύπτει βάρδιες και στον οικίσκο covid.
Tην ίδια ώρα οι δομές ψυχικής υγείας στενάζουν από την υποστελέχωση τη σταδιακή υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη μετατροπή τους σε μικρά άσυλα. Επιπλέον με την έκρηξη κρουσμάτων κορονοιού έχουν αρχίσει να βγαίνουν εκτός μάχης εργαζόμενοι του Τομέα δυσχεραίνοντας περαιτέρω τη λειτουργία των τμημάτων και δομών.
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο περαιτέρω συρρίκνωσης του ψυχιατρικού τομέα που ήδη μετρά 1 κλειστή δομή και 2 τμήματα που δεν έχουν καν ξεκινήσει την λειτουργία τους λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση και τις γενικότερες εξελίξεις, ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με τους άλλους εργαζόμενους του Δημοσίου, συμμετέχουμε στην 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 12:00-15:00 καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 12:30 στην παλιά Νομαρχία και απαιτούμε:
Επιστροφή όλων των συναδέλφων που παραμένουν σε αναστολή καθηκόντων, κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει.
Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης
Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στον Ψυχιατρικό Τομέα όσο και στο υπόλοιπο Νοσοκομείο
Ανάκληση επικίνδυνων οδηγιών ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού
Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό
Πραγματική συμβολή των ιδιωτικών δομών υγείας στην διαχείριση της πανδημίας (ΜΕΘ – απλές κλίνες – χειρουργεία – εργαστήρια κλπ).
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ
Αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς μας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search