• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Τα "κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών"

February 02, 2022 603

Τα "κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών", αρ, φ. 163 (Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2021)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Γεννήσεις

Τη Δευτέρα 3 Γενάρη 2022 γεννήθηκε στην Κέρκυρα το αγοράκι του Σάκη Καββαδία και της Έλενας Κατσινέλη.

Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσει.

Βαφτίσεις

Ο Νίκος Σωτηρόπουλος  και η Ειρήνη Πανδή του Σπυρίδωνος βάφτισαν το κοριτσάκι τους στην Πτολεμαϊδα  το Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2021.Της εδόθη το όνομα Μαρία – Εμμανουέλα.

Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσει.

Θάνατοι

Προεπισκόπηση εικόνας

Στερνό ταξίδι για τον Χαράλαμπο Μηνά του Κωνσταντίνου (Μπανάνας). Απεβίωσε στα τέλη Οκτώβρη σε ηλικία 71 χρονών στο Νεοχωράκι που κατοικούσε μόνιμα. Ο Λάμπης ήταν καλόκαρδος και γελαστός άνθρωπος αγαπητός στη ευρύτερη περιοχή. Άνθρωπος κοινωνικός και ευσπλαχνικός. Πάντα συμπαραστεκόταν σε κάθε συνάνθρωπο που είχε ανάγκη και μοίραζε απλόχερα την καλοσύνη του. Με τη σύζυγό του Βασιλική δημιούργησαν μια καλή οικογένεια με τρία παιδιά που ανέθρεψαν με αρχές και αξίες. Εργατικός και τίμιος για πάρα πολλά χρόνια δούλευε στα καράβια. Ιδιαίτερα αγαπούσε τον Κρόνο που τον υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής και ως μέλος της Διοίκησης.  Ακόμα και το τελευταίο διάστημα που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο ρωτούσε για τον Κρόνο. Αγαπούσε το Νεοχωράκι και τις Αργυράδες και το έδειχνε με κάθε τρόπο. Η απώλεια του Λάμπη είναι μεγάλη για τους οικείους του και όλους όσοι τον γνωρίσαμε. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Αγίου Νικολάου και η κηδεία στο Κοιμητήριο του Νεοχωρακίου. Πλήθος κόσμου τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία. Το ΤΣ της ΔΚ Αργυράδων εκπροσώπησε ο Αν. Πολίτης, ενώ τον Κρόνο εκπροσώπησε ο επί σειρά ετών Γ. Γραμματέας Λ. Πανδής.

 

Έφυγε από κοντά μας μια καλή Αργυραδίτισσα, η Μαγδαληνή Κουλούρη του Γρηγορίου σύζυγος Αντώνη Πανδή σε ηλικία 69 χρονών. Η Μαγδαληνή ήταν μια καλοσυνάτη και ευγενική γυναίκα, υπόδειγμα συζύγου και μητέρας. Δούλευε για χρόνια ως κοινωνική λειτουργός, υπάλληλος στο ΠΙΚΠΑ προσφέροντας ευσυνείδητα και με ανθρωπιά τις υπηρεσίες της. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στις 3 Δεκέμβρη 2021 στον ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος στο Ποτάμι Λευκίμμης και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Λευκίμμης.

Προεπισκόπηση εικόνας

Άφησε την τελευταία του πνοή την Παρaσκευή 24 Δεκέμβρη (παραμονή Χριστουγέννων) στις Αργυράδες που ζούσε μόνιμα ο Γεώργιος Καββαδίας του Ανέστη κλείνοντας έναν πολύχρονο κύκλο ζωής 89 χρόνων. Ο Γιώργης ήταν άνθρωπος καλό και πολύ εργατικός, αφού δούλευε μέχρι το τέλος της ζωής του. Με τη σύζυγό του Παρασκευή δημιούργησαν μια πολύ καλή οικογένεια και μεγάλωσαν τα παιδιά τους Τούλα και Ανέστη με αρχές. Ο Γιώργης ήταν κοινωνικός και διετέλεσε για πολλά χρόνια Επίτροπος σε εκκλησιές του χωριού προσφέροντας κοινωνικό έργο. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες και η κηδεία στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

 

Προεπισκόπηση εικόνας

Τελευταίο ταξίδι για την Αναστασία Καββαδία του Κωνσταντίνου (Μπολόσο) που απεβίωσε την Τετάρτη 5 Γενάρη 2022 στην Κέρκυρα που κατοικούσε μόνιμα σε ηλικία 81 χρονών. Η Τασία ήταν μια καλόκαρδη γυναίκα και αντιμετώπιζε ακόμα και τις δυσκολίες με χαμόγελο και χιούμορ. Κοινωνική και συμπονετική ήταν πολύ αγαπητή από όλους όσοι τη γνώριζαν. Πολύ εργατική και υπόδειγμα μητέρας μεγάλωσε με τον καλύτερο τρόπο τον γιο της Μενέλαο (Λάκη). Η Τασία θα λείψει από τους δικούς της ανθρώπους και από όλους όσοι τη γνωρίζαμε. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες την Παρασκευή 7 Γενάρη και η κηδεία στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

Προεπισκόπηση εικόνας

To Σάββατο 15 Γενάρη απεβίωσε ο Ευθύμιος Καββαδίας Προκοπίου (Παπασπύρου) σε ηλικία 85 χρονών στην Αγιά Λάρισας που ζούσε τα τελευταία χρόνια.  Ο Θύμιος έφυγε από τα παιδικά του χρόνια από τις Αργυράδες σε πολύ δύσκολες εποχές για την Αθηήνα, όπου για χρόνια άσκησε το επάγγελμα του Ράφτη. Μετά από κάποια χρόνια δούλεψε ως υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Εργατικός και ευσυνείδητος, ευγενής και καλός άνθρωπος. Με τη σύζυγό του Τούλα δημιούργηασν μια πολύ καλή οικογένεια και μεγάλωσαν τα παιδιά τους με αρχές και αξίες. Ήταν από τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών και η παρουσία του πάντα ξεχωριστή. Η κηδεία του τελέστηκε την Κυριακή 16/1/22 στην Αγιά Λάρισας.

Η «ΦτΑ» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των εκλιπόντων.

«Κάθε ανθρώπου ο θάνατος με φτωχαίνει, επειδή είμαι δεμένος με την Ανθρωπότητα» John Donne

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search