• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Οι θέσεις του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για το λιμάνι της Λευκίμμης

February 04, 2022 2200

Κείμενο θέσεων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας σε ότι αφορά την σχεδιαζόμενη μετατροπή του λιμένος Λευκίμμης σε μαρίνα τουριστικών σκαφών με παραχώρηση της εκμετάλλευσης του σε ιδιωτικό φορέα 

Προς : Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου

Κοινοποίηση :

-Γραφείο κ. Πρωθυπουργού

-Γραφείο κ. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

- Γραφείο κ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

- Γραφεία Βουλευτών Νομού Κέρκυρας

-Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας

Κείμενο θέσεων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας σε ότι αφορά την σχεδιαζόμενη μετατροπή του λιμένος Λευκίμμης σε μαρίνα τουριστικών σκαφών με παραχώρηση της εκμετάλλευσης του σε ιδιωτικό φορέα λειτουργίας.

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σε συνέχεια της επίσκεψης στελεχών του φορέα σας με σκοπό την προφορική ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής και την συνοπτική παρουσίαση της σχεδιαζόμενης μετατροπή του λιμένος Λευκίμμης σε μαρίνα τουριστικών σκαφών με παραχώρηση της εκμετάλλευσης του σε ιδιωτικό φορέα λειτουργίας, καταθέτουμε ρητά τις θέσεις μας ως κάτωθι:

1. Στον όποιον μέχρι σήμερα σχεδιασμό του Φορέα σας δεν έχει ζητηθεί η άποψη των συλλογικών οργάνων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

Η εντός του Δεκεμβρίου 2021 επίσκεψή σας είχε μάλλον πανηγυρικό χαρακτήρα ανακοίνωσης της «επένδυσης» στην τοπική κοινωνία και εθιμοτυπική μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη σας σε ότι αφορά την ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής.

2. Ο λιμένας Λευκίμμης εξυπηρετεί σήμερα ακτοπλοΐα, θαλάσσια αλιεία και τουριστικά ημερόπλοια. Αποτελεί πρώτη και κύρια θέση μας ότι καμία από αυτές τις σημερινές λειτουργίες δεν πρόκειται να περιοριστεί καθοιονδήποτε τρόπο, ούτε και να επιβαρυνθεί οικονομικά πέραν των τελών που μέχρι σήμερα καταβάλλονται από τους κατά περίπτωση επαγγελματίες.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτή τη βάση ή απουσία νομικής πρόνοιας που να την διασφαλίζει μας καθιστά εξ αρχής αντίθετους με την σχεδιαζόμενη αλλαγή χρήσης του λιμένα.

3. Περαιτέρω η Δημοτική Αρχή επιθυμεί οποιαδήποτε επένδυση στον λιμένα Λευκίμμης να διασφαλίζει τόσο την επέκταση του όσο και την περιβαλλοντική προστασία των ακτών της γύρω περιοχής.

4. Η επέκταση του λιμένα Λευκίμμης οφείλει πρωτίστως να αποσκοπεί στην επέκταση του ακτοπλοϊκού μεταφορικού έργου, προς όφελος της όλης Νήσου Κέρκυρας.

5. Η προσθήκη περαιτέρω τουριστικών χρήσεων όπως αυτή της μαρίνας τουριστικών σκαφών είναι ευπρόσδεκτη υπό την τήρηση των ανωτέρω προϋποθέσεων και την κατάρτιση σχετικής λεπτομερούς τεχνικής μελέτης που να προβλέπει κατάλληλες προεκτάσεις του λιμένα ώστε να φιλοξενηθούν οι νέες λειτουργίες του.

6. Η Δημοτική Αρχή θέτει τρία ζητήματα προς αποδοχή από τον Φορέα σας:

o Τη συμμετοχή του Δήμου σε κάθε επόμενο στάδιο διερεύνησης και κατάρτισης της σχετικής μελέτης επέκτασης του λιμένα

o Τη λήψη πρόνοιας ωφελημάτων ανταποδοτικότητας προς το Δήμο Νότιας Κέρκυρας από την ανάπτυξη των νέων εγκαταστάσεων και δη στη χερσαία ζώνη λιμένα (επί παραδείγματι χώροι στάθμευσης, ναυταθλητισμού, και αναψυχής που θα παραχωρηθούν στον Δήμο)

o Τη συμμετοχή του Δήμου στη διαμόρφωση τιμολογιακής πολιτικής του νέου φορέα λειτουργιάς του λιμένα ώστε να διασφαλιστεί ο κοινωνικά επωφελής χαρακτήρας της λειτουργίας του.

7. Θέτουμε υπόψη σας ότι η πάγια θέση μας είναι αυτή που έχει εκφραστεί εδώ και ενάμιση πλέον έτος προς τον κ. Πρωθυπουργό και αφορά την άδεια σύστασης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την διαχείριση του συνόλου των εννέα λιμένων και λιμενίσκων χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Νότιας Κέρκυρας με σκοπό ακριβώς την ήπια τουριστική αξιοποίησή τους με τη δημιουργία καταφυγίων τουριστικών σκαφών.

8. Τέλος θυμίζουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι εκφραστής της τοπικής κοινωνίας είναι η δημοκρατικά εκλεγμένη Δημοτική Αρχή και το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπ’ αυτό το πρίσμα οι θέσεις μας δεν μπορούν να είναι άλλες από αυτές που διασφαλίζουν την συνέχεια της λειτουργίας της τοπικής οικονομίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση επί των ανωτέρω θέσεων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search