• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Για τον δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας: "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού".

February 07, 2022 421
ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΗΘΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ
 
Του Σπύρου Δημουλή*
 
Περηφανεύεται ο δήμος της Νότιας Κέρκυρας για την παιδική χαρά που έφτιαξε στην άνω Παυλιάνα. Υπόσχεται μάλιστα ότι θα ακολουθήσει η κατασκευή και άλλων παιδικών χαρών σε οικισμούς του δήμου.
Από τα έργα του όμως μπορούμε να διαπιστώσουμε πόσο σέβεται ο δήμος την αρχή της ισοτιμίας μεταξύ των δημοτών του και των δημοτικών κοινοτήτων.
Στην παιδική χαρά της Άνω Παυλιάνας, που ως χωριό το σέβομαι απολύτως, τοποθέτησε συνθετικό τάπητα, όπως φαίνεται στις επισυναπτόμενες φωτό. Στον Άγιο Νικόλαο (Κολοκύθι) άφησε ως δάπεδο το λίγο τουφόχωμα, το οποίο έριξε ως στάχτη στα μάτια μας, και το οποίο γρήγορα θα χορτιαριάσει και θα λασπώσει.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι
Αυτό ονομάζει ο δήμαρχος ισότιμη και αμερόληπτη μεταχείριση μεταξύ των δημοτικών κοινοτήτων. Φαίνεται θα θεωρεί τον εαυτό του πολύ σπουδαίο πρόσωπο και εμάς τους Κολοκυθιώτες "μισό μερτικό ανθρώπους" για να μας μεταχειρίζεται με τέτοια απροκάλυπτη απαξίωση.
Πολύ θα ήθελα όμως να μου απαντήσει ο δήμαρχος. Από ποια θέση μας απαξιώνει, από τη θέση του δημάρχου με τη ΝΔ από πίσω μας ή από τη θέση του δημότη Λέσση. Για να ξέρουμε ποιος μας ανταγωνίζεται.
Βέβαια σε εμένα από την έναρξη της θητείας του είναι γνωστές οι αρχές με βάση τις οποίες πολιτεύεται και διοικεί το δήμο της Νότιας Κέρκυρας ο δήμαρχος.
Και παλαιότερα, τέλη του 2019, ενώ σε αντιπροσωπείες του Κολοκυθιού που τον επισκεπτόμασταν, μας υποσχόταν ότι θα έκανε προσπάθειες για το γήπεδο του Αγίου Νικολάου, πίσω από την πλάτη μας έστελνε αίτηση στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να απενταχτεί από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ το γήπεδο του Κολοκυθιού και αιτούνταν στη θέση του να ενταχτεί το έργο της τοποθέτησης τεσσάρων πυλώνων ολυμπιακών προδιαγραφών στο γήπεδο του χωριού του, ώστε αυτό να γίνει επαγγελματικό.
Αγνοεί ή ξεχνά όμως ότι, "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού".
Βέβαια δε φταίει τόσο αυτός, όσο φταίει η πολιτική ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τον επέλεξε και τον στήριξε για να εκλεγεί δήμαρχος, γιατί ως γνωστό ο ίδιος ως πρόσωπο ήταν άγνωστος στην νότια Κέρκυρα. Τον βοήθησε να εκλεγεί για να διοικήσει το δήμο χωρίς αξίες και αρχές.
Την ξέρω τη Νέα Δημοκρατία, ξέρω τη στρατηγική της, τους εκπροσώπους της, τις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί. Τους ξέρω και τους δυο!
Ίδια πράγματα, ίδια ποιότητα!
"Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι".
Λυπάμαι που δεν έχω τη δύναμη να τους αποτρέψω, λυπάμαι για το μεγάλο κακό που προκαλούν στη νότια Κέρκυρα και στην Ελλάδα αντίστοιχα.
 
Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search