• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Τροποποιήσεις στο δασικό χάρτη της Κέρκυρας - Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων λήγει την 23η Μαρτίου 2022

February 08, 2022 3507

 

Από την Διεύθυνση Δασών Κέρκυρας ανακοινώνεται ότι με την αριθμ. 9458/20-1-2021 απόφασή (ΑΔΑ: ΩΝ7ΒΟΡ1Φ-3ΕΑ), τροποποιήθηκε ο αναρτημένος δασικός χάρτης περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, πλην των περιοχών των πρώην κοινοτήτων Αλεπούς, Καναλίων, Κ.Κορακιάνας και πρώην Δήμου Κερκυραίων, για την ενσωμάτωση των διορθώσεων προδήλων σφαλμάτων όπως αυτά περιγράφονται στην παρ. Α της 153394/919/12.04.2017 Υπουργικής απόφασης (Β΄ 1366).

Επίσης με την αριθμ.9468/01-02-2022 απόφαση του Συντονιστή Α.Δ.Π.Δ.Ε.& Ιονίου, έγινε ανάκληση της κύρωσης του δασικού χάρτη περιοχών πρώην Κοινοτήτων Αλεπούς, Καναλίων, Κ. Κορακιάνας και πρώην Δήμου Κερκυραίων Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας ως προς τα τμήματα που εμπίπτουν στις παρ. 2 άρθρου 39 ν. 4801/2021.

Τα τμήματα αυτά εμφανίζονται χωρίς διαγράμμιση επί του αναρτημένου δασικού χάρτη και είναι δυνατή η υποβολή αντιρρήσεων, εφόσον οποιοσδήποτε έχων έννομο συμφέρον διαφωνεί με τον χαρακτήρα τους. Για το σύνολο των περιοχών του αναρτημένου δασικού χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ιστοσελίδα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» (https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension), μέσω της οποίας, και μόνο μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoDasika_Page.aspx).

Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση. Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων, της ορθής απεικόνισης, εφαρμογής και ισχύος των πράξεων της Διοίκησης και της σύννομης αλλαγής χρήσης αυτών.

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α., εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της αμφισβητούμενης έκτασης.

Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και λήγει την 23η Μαρτίου 2022, ημέρα Τετάρτη. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στο εξωτερικό η παραπάνω προθεσμία επεκτείνεται κατά 20 ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της ανωτέρω προθεσμίας είναι γι αυτούς η 12η Απριλίου 2022, ημέρα Τρίτη.

Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο των αναρτημένων δασικών χαρτών και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στα Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης που βρίσκονται στην έδρα της Υπηρεσίας, Αλυκές Ποταμού, 49100-Κέρκυρα, τις εργάσιμες ημέρες, και από 09:00 έως 14:00, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2661081398 και 2661042119 σύμφωνα με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στην διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Σαρωτική επιχείρηση αναδιανομής και στο βάθος… ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)

Σε όλη τη χώρα χωράφια, κτήματα, αυλές σπιτιών, χέρσες εκτάσεις που ποτέ δεν γνώρισαν δέντρο, αλλά και βράχια, όλα κηρύχθηκαν δάση! Τώρα για να αποχαρακτηριστούν, ώστε να μπορούν να τα αξιοποιήσουν οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υποβάλουν «αντίρρηση» με το αζημίωτο για το κράτος φυσικά. Και χωρίς καμία βεβαιότητα για τα αποτέλεσμα.

Είμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη για τη νεοελληνική ιστορία, επιχείρηση μιας σαρωτικής αναδιανομής γης. Το κράτος διεκδικεί χιλιάδες περιουσίες αγροτικών νοικοκυριών. Εάν τις καταχραστεί η συνέχεια γνωστή. Αυτό που δεν μπορεί να αποχαρακτηρίσει ο κάθε ιδιοκτήτης , θα μπορέσει στο μέλλον ένας μεγαλοξενοδόχος, ή χωρίς καν να γίνει αυτό, θα προσφερθεί στους «ευεργέτες» των ΑΠΕ. Επιδιώκουν να συγκεντρώσουν γη στο κράτος για παραπέρα αξιοποίηση και ιδιωτικοποίηση. Να βγάλουν από την μέση «ενοχλητικούς» μικροϊδιοκτήτες, είτε γιατί δεν θα έχουν χρήματα για ενστάσεις, είτε γιατί δεν θα μπορέσουν να αποδείξουν ότι είναι δικά τους. Χάρτες, κτηματολόγιο δασική πολιτική, θεωρούνται εργαλεία «ανάπτυξης» για τους κεφαλαιοκράτες.

Είμαστε μπροστά σε ένα ακόμη εισπρακτικό όργιο, αφού κάθε «αντίρρηση» θα πληρώνεται… ακριβά! Ακόμη και αν όλα παραμείνουν δάση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search