• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Επίσκεψη κλιμακίου της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης

February 08, 2022 368

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κλιμάκιο στελεχών της Τομεακής Οργάνωσης Κέρκυρας του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Μπάμπη Χαραλάμπους (περιφερειακό σύμβουλο της ΛΑ.ΣΥ. Ιονίων Νήσων) και τον Κουλούρη Γιώργο (δημοτικό σύμβουλο της ΛΑ.ΣΥ. στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας), επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης (ΚΥΛ) τη Δευτέρα 07-02-2022 και συζήτησε με τους εργαζόμενους. Το ΚΥΛ συνεχίζει να έχει τεράστιες ελλείψεις κυρίως σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Πριν από 8 μήνες με πρωτοβουλία της Τ.Ο. Κέρκυρας, κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή για τις μεγάλες ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας όπου κάναμε αναφορά στην έλλειψη γιατρών γενικής ιατρικής, παιδίατρο, οδοντίατρο κλπ. Χτες διαπιστώσαμε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τα προβλήματα παραμένουν ακριβώς ίδια με πέρσι και πρόπερσι, με συνέπεια αυτό να υπολειτουργεί σε βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς το λαό της περιοχής αλλά και σε βάρος των συνθηκών εργασίας των ίδιων των εργαζόμενων σε αυτό.

Το ασθενοφόρο λειτουργεί τις μισές μέρες το μήνα με πρόγραμμα που καθορίζεται από το ΕΚΑΒ, στο οποίο ανήκει. Το κτήριο του Κέντρου Υγείας είναι σε άθλια κατάσταση, πιθανόν και επικίνδυνο (κολώνες, δοκάρια κλπ). Η συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού είναι απαράδεκτη.

Η εικόνα και τα προβλήματα του ΚΥΛ είναι μικρογραφία της συνολικότερης κατάστασης του δημόσιου συστήματος υγείας, που για το 2022 ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει μεγάλη μείωση της χρηματοδότησης. Για την Α΄ θμια φροντίδα υγείας η μείωση φθάνει το 50%.

Ο λαός της Νότιας Κέρκυρας πρέπει να διεκδικήσει ουσιαστικά μέτρα για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας με προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και κτηρίου αξιοπρεπούς και ασφαλούς.

Στις 26 Φλεβάρη δύο χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού τα εργατικά συνδικάτα, οι υγειονομικοί, ο λαός, θα βγουν στο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας μέτρα για δημόσια σύγχρονη υγεία, μέτρα για την ακρίβεια, την ανεργία, τα εργατικά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε τον λαό της Νότιας Κέρκυρας να δώσει το αγωνιστικό παρών μαζί με τους εργαζόμενους και τον λαό της Κέρκυρας.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search