• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών

February 17, 2020 273

 

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/2 η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών με τον βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανο Γκίκα στο πλαίσιο του προγραμματισμού του Συλλόγου για παρεμβάσεις σε βουλευτές και τοπικούς παράγοντες για θέματα των αποδήμων και τα προβλήματα της Δημοτικής Κοινότητας Αργυράδων.

Από τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Αργυραδιτών Γιώργο Καββαδία (Μπέκο) και Λευτέρη Καλούδη τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Κοινότητα και από την πλευρά του ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε στην ανάγκη της συνεργασίας με τη δημοτική αρχή και τους τοπικούς φορείς για την προώθηση λύσεων.

Γενικότερα για το θέμα του Δήμου της Νότιας Κέρκυρας και των υποδομών, ο Στέφανος Γκίκας τόνισε ότι θα δοθούν κονδύλια ύψους 500.000 ευρώ, όπως και στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας για μηχανήματα, υποδομές και έργα για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες καταστροφές.

Ειδικότερα για το θέμα του περιφερειακού δρόμου των Αργυράδων ανέφερε ότι προωθούνται μελέτες και έργα για τις παρακάμψεις: Αργυράδων, Μπενιτσών, Τρία γεφύρια και Ποντή. Επικονώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Μ. Ορφανουδάκη ο οποίος ενημέρωσε ότι υπάρχει από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή μελέτη για την παράκαμψη των Αργυράδων, αλλά χρήζει επικαιροποίησης για το κτηματολόγιο και χρειάζεται ακόμα η μελέτη   περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Για το θέμα του γηπέδου των Αργυράδων ο Στέφανος Γκίκας είπε ότι είναι πολύ θετικός, μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Κέρκυρας που έχει εκπροσωπήσει το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο σε εθνικές κατηγορίες και ένα μεγάλο χωριό, όπως οι Αργυράδες διακαιούνται να έχουν δικό τους γήπεδο. Ήδη σε συνεργασία με τον δήαμρχο Νότιας Κέρκυρας έχουν κάνει τις πρώτες ενέργειες για την εξεύρεση χώρου. Θα συνεχίσουν σε αυτή την κατεύθυνση με σκοπό το όραμα των Αργυραδιτών να γίνει πραγματικότητα.

Για το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης ο Στέφανος Γκίκας τόνισε ότι μαζί με αυτό του Αγίου Μάρκου έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα επισκευών. Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία να υπάρχει συνεργασία με όλους τους φορείς και τη δημοτική αρχή προς το συμφέρον του τόπου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search