• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

ΛΑΣΥ Νότιας Κέρκυρας: Για το αναψυκτήριο στον Άη Γόρδη

May 07, 2020 542

 

 

Η ανακοίνωση:
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ν. Κέρκυρας, έφερε στην οικονομική επιτροπή στις 29/4/2020 το αίτημα μικροεπαγγελματία συμπολίτη μας, για την ανανέωση της μίσθωσης του αναψυκτηρίου στον Αϊ Γόρδη που έληξε.
Η διαδικασία έγινε δια περιφοράς, δηλαδή χωρίς καμία συζήτηση, για ένα σοβαρό θέμα με κοινωνικές διαστάσεις. Η πρόταση του Δημάρχου απέρριπτε το αίτημα και πρότεινε νέο διαγωνισμό, με ελάχιστο τίμημα 24.000 ευρώ ετησίως.
Είναι γνωστό ότι στην Οικονομική Επιτροπή, η παράταξη του Δημάρχου έχει απόλυτη πλειοψηφία 5 στα 7 μέλη, βάση του αντιλαϊκού νομικού πλαισίου.
Έχουμε τη γνώμη ότι η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν της την πραγματική κοινωνική και οικονομική διάσταση του ζητήματος, επικαλούμενη το τυπικό γράμμα του νόμου. Από το περιεχόμενο της θέσης Δημάρχου προκύπτει ότι δεν υπήρχε θετική πρόθεση και το τυπικό δείχνει να διευκόλυνε.
Θεωρούμε ότι η Δημοτική αρχή ως θεσμός που πρέπει να είναι κοντά στο λαό, πρέπει να αφουγκράζεται τις αγωνίες του, να δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα προβλήματα που απασχολούν τον κάθε δημότη. Το δημόσιο συμφέρον δεν είναι ξεχωριστό από το νόμιμο, θεμιτό και ηθικό συμφέρον του κάθε δημότη.
Ο συνδημότης μας, μικροεπαγγελματίας, ενοικίασε πριν 4 χρόνια από τον ενιαίο Δήμο Κέρκυρας το αναψυκτήριο. Επρόκειτο για μια ερημιά, όπως λέει ο λαός και όχι έτοιμο χώρο για επιχειρηματική δραστηριότητα. Για αυτό και το τίμημα ήταν 5.000 ευρώ το έτος. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς άλλος, φοβούμενος να ρισκάρει στο πουθενά, όπως έδειχνε η εικόνα του χώρου. Σύγκριση με τη Μπούκα τότε δε μπορούσε να γίνει. Επρόκειτο για ανόμοια μεγέθη.
Ο άνθρωπος αυτός, αναγκαστικά έκανε σημαντικές παρεμβάσεις, διαμόρφωσε όλο το χώρο, επισκεύασε και το δρόμο. Δηλαδή ξόδεψε σημαντικά ποσά, προσδοκώντας απόσβεση και κέρδος. Ουσιαστικά ανέδειξε την περιοχή, της έδωσε προστιθέμενη αξία.
Σήμερα έρχεται η Δημοτική Αρχή και ακουμπώντας στη δουλειά του, το μεράκι του, τα έξοδά του και ζητάει 24.000 ευρώ ετησίως ως ποσό εκκίνησης σε πλειοδοτικό διαγωνισμό. Δηλαδή να βρει κάποιος άλλος έτοιμη επιχείρηση που έστησε ο προηγούμενος, ξοδεύοντας και ίσως να μην έχει κάνει ακόμα απόσβεση εξόδων.
Εμείς διαφωνούμε. Κανένα τυπικό γράμμα του νόμου δεν μπορεί να παραβλέπει την ουσία. Έπρεπε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, προς το συμφέρον και το δημόσιο και του μικροεπαγγελματία. Για αυτό το θέμα δεν έπρεπε να λυθεί με ψηφοφορία δια περιφοράς. Έπρεπε να είναι θέμα συζήτησης και απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την παρουσία και του ενδιαφερόμενου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search